maanantai 16. heinäkuuta 2018

Ecodoo -aidosti sertifioitu ekopesuainesarja

Kirjoittanut Mulan

Tekstiä editoitu 5.11.2018

Hei ja terve taas pitkästä aikaa!

Blogi on ollut pidempään tauolla, mutta nyt alkoi näppis taas syyhyttämään sormia. Olen tässä välissä ollut koulussa ja aika ei mitenkään ole riittänyt blogin pitämiseen. Tänään haluaisin kirjoittaa teille mielenkiintoisesta ekologisesta pesuainesarjasta nimeltään Ecodoo, johon olen tutustunut viimeisen vuoden sisällä.

Jotkut saattavat vielä olla skeptisiä ekopesuaineiden tehosta, mutta omat kokemukseni ovat olleet vain positiivisia. Jos sinäkin haluat pesuaineiden olevan

  • tehokkaita
  • toimivia
  • turvallisia
  • ympäristöystävällisiä
  • eläinkokeettomia
  • aidosti ekologisia ja biohajoavia

niin suosittelen lämpimästi lukemaan tämän postauksen! :)


ecodoo ekologinen pesuaine kokemuksia

Ekologinen pesuainesarja nimeltään Ecodoo

Miten ylipäätänsä päädyin kokeilemaan Ecodoon tuotteita? Olen aiemmin ollut tyytyväinen Ecoverin käyttäjä mm. sen hyvän saatavuuden ja edullisen hinnan takia. Tuotteet ovat myös olleet toimivia ja kelpaavat jopa vähän kriittiselle kumppanilleni. Minulla kuitenkin tuli sarjan kanssa seinä vastaan, kun kuulin, että Ecover siirtyi käyttämään synteettisiä hajusteita tuotteissaan. Miksi? Tuntui tosi oudolta, että ympäristöystävällinen merkki, jota itsekin suosin myös sen puhtauden takia, laittaisi tuotteisiin voimakkaita ei-luonnollisia hajusteita. Sarja menetti tämän takia silmissäni uskottavuutta ja aloin epäillä, onko se todellisuudessa edes niin ekologinen sarja kuin antavat ymmärtää. Ymmärtääkseni firmalla ei ole mitään sertifikaattia, joka takaisi sen luonnollisuuden.

Niinpä päätin, että haluan kokeilla jotain sarjaa, joka ei ole näennäisesti ekoa, vaan voin olla varma, että tuotteet ovat minulle ja ympäristölle ystävällisiä. En siis sano, etteikö Ecover olisi mistään kohden hyvä sarja verrattuna vaikka tavalliseen marketin "myrkkymerkkiin", mutta heidän toimintansa liikkuu mielestäni hieman harmaalla alueella. Siksi minua alkoikin kiinnostamaan ranskalainen Ecodoo, joka on ensimmäinen Ecocert-sertifioitu pesuainesarja Suomessa. Ymmärrän jonkin verran luonnonkosmetiikan kriteerien päälle ja käytän myös merkkejä, joilla ei ole välttämättä sertifikaattia, mutta täyttävät niiden kriteerit. En kuitenkaan tajua riittävästi pesuaineiden ainesosien päälle, joten tässä tapauksessa sertifikaatti on minulle välttämätön. Näin tiedän, mitä oikeasti saan.

Kaiken lisäksi Ecodoolla on 1 % for the Planet -sertifikaatti, mikä tarkoittaa, että yritys lahjoittaa joka vuosi liikevaihdostaan yhden prosentin maapallon hyväksi.


Tässä minun kokemuksia Ecodoon ekologisista pesuaineista


ecodoo pyykinpesuaine persikka kokemuksia luomu

Ecodoo pyykinpesuaine persikka

Aloitin Ecodoon kokeilun 1,5 litran persikan tuoksuisella ekologisella pyykinpesuaineella. Olen ollut tyytyväinen tämän pesuaineen pesutehooon. Sillä on pesty niin normivaatteet kuin urheilutekstiilit. Pakkauksessa lukee, että se sopii 40-90 asteen pyykille, mutta olen pessyt myös paljon 30 asteen pyykkiä hyvällä tuloksella. Ecodoon pesuaine on riittoisaa ja annostelen sitä puolet vähemmän kuin pakkauksessa suositellaan. Olen huomannut, että liika-annostelu voi saada pyykin haisemaan vähän tunkkaiselta, joten tässä tapauksessa vähemmän on enemmän, mitä arvostan.

Märkä pyykki tuoksuu kevyesti persikalta, mutta kuivana tuoksua ei juuri ole. Tämä sopii minun mielestäni siis hyvin sellaisille, jotka eivät siedä voimakkaita tuoksuja pyykissä. Kirsikkana kakun päällä tässä on se, että Ecodoon pesuainetta myydään viiden litran hanapakkauksessa, joka säästää muovijätettä jopa 90 % verrattuna saman pesuainemäärän ostamiseen yksittäispakkauksissa. Tästä mä tykkään todella paljon! Lisäksi litrahinta tulee halvemmaksi kuin 1,5 litran pullo. Luonto ja kukkaro kiittävät! :) Ainut miinus hanapakkauksessa on se, että se on raskas ja sen joutuu nostamaan jollekin tasolle aina kun hanasta haluaa pesuainetta. Meillä ollaan säästetty vanha 1,5 litran pullo, jonka täytämme aina uudestaan, jolloin hanan kanssa ei tarvitse "kikkailla" niin usein.

Käytin ennen Ecoverin hajustamatonta pyykinpesunestettä, jonka litrahinta on Prismassa 6,39 euroa. Ecodoon 1,5 litran pönikän litrahinta on Greendealin verkkokaupassa 7,63 € ja viiden litran pakkauksessa se on taas 5,95 euroa, joka on peräti Ecoveria hieman halvempaa.

ecodoo ekologinen astianpesuaine aloevera kokemuksia

Ecodoo aloe vera astianpesuaine

Koska olin tyytyväinen pyykinpesunesteeseen, päätin tilata kokeiluun ekologista astianpesuainetta. Tämä pesuaine sisältää käsien ihoa hoitavaa aloe veraa ja tuoksun se saa sitruksen ja mangon aidoista eteerisistä öljyistä. Pidän tuoksusta kovasti, se on ihanan raikas ja kirpeä. Tiskit ovat peseytyneet hyvin ilman ongelmia ja edellä mainittu kumppani on myös hyväksynyt tämän käyttöönsä, mikä on paljon se. ;)

Myös Ecodoon astianpesuainetta saa 5 litran hanapakkauksessa, mikä on mielestäni ihan mahtavaa. Eipä tarvitse koko ajan olla ostamassa lisää tiskiainetta eikä rasittaa luontoa niin suurella määrällä pakkausjätettä. Win-win mä sanon.

Litrahinnaltaan 500 millin pakkaus on 10,90 € ja viiden litran pakkauksen enää vain 4,99 euroa. Ecover maksaa taasen 4,18 €/l, joten sitä Ecodoo ei alita, mutta ei jää kauaksi.

ecodoo ekologinen konetiskitabletit kokemuksia luomu

Ecodoo konetiskitabletit

Ecodoon konetiskitabletit ovat päässeet tässä taloudessa tiheään käyttöön, sillä meillä pyörii astianpesukone kerran päivässä. Näillekin tuotteille asuinkumppanini näyttää vihreää valoa, joten tablettien teho todellakin ajaa asiansa! Ainut huono puoli niissä on, että tablettien muovikääre ei sula meidän pesukoneessa ja sen sijaan siitä jää jäämiä koneeseen. Ongelman olemme ratkaisseet ottamalla kääreen pois (kuten teimme joka tapauksessa käyttäessämme vielä Ecoverin tabuja).

Kappalehinta per tabletti on 30 kappaleen pakkauksessa 0,30 €. Ecoverilla hinta on vain 0,18 €. Ostin itse nämä tarjoushintaan yhteensä 20 euroa, jolloin kappalehinnaksi tabletille jäi 0,22 €, mikä on mielestäni riittävän kilpailukykyinen.

Aidosti ekologisten pesuaineiden yksi monista hyvistä puolista on se, että ne sopivat käytettäväksi kesämökille tai alueille, joilla ei ole kunnallista jäteveden käsittelyä. Muistathan, että pesuvedet tulee kaataa maahan eikä koskaan suoraan luonnon veteen.

Näin Ecodoo kertoo itsestään Greendealin sivuilla:

"ECODOO-LUPAUS

Ecodoo tekee töitä ihmisten ja ympäristön eteen. Tuotantoprosessit ovat ympäristöystävällisiä. Tuotteiden koostumus on tiivistetty ja mahdollisimman riittoisa, ja siten ympäristölle ystävällinen. Kaikki ainesosat ovat peräisin luonnosta. Tuotteissa ei käytetä:

-optisia kirkasteita
-keinotekoisia hajusteita, väriaineita tai säilöntäaineita
-petrokemian ainesosia
-mineraaliöljyä tai silikoneja
-synteettisiä emulgointiaineita (PEG-yhdisteet)
-raaka-aineita muuntogeenisistä kasveista (GMO-vapaa)
-ammoniakkia, voimakkaasti emäksisiä ainesosia tai voimakkaita happoja
-fosfaatteja tai fosfonaatteja
-klooria tai kloorijohdannaisia
-eläinkokeita tuotekehityksessä yrityksen tai kolmansien osapuolien toimesta
-biohajoamattomia ainesosia"

Yhteenveto

  •  Ecodoon ekologinen pyykinpesuaine, astianpesuaine ja tiskikonetabletit toimivat meillä loistavasti
  • ottaen huomioon, että tuotteet ovat ekosertifioituja, hinnat ovat varsin kilpailukykyiset
  • tuotteet ovat riittoisia
  • ne ovat turvallisia sekä ihmiselle että luonnolle, koska ne eivät sisällä haitallisia kemikaaleja


Millä sinä peset pyykkisi ja astiasi kotona? Onko sinulla kokemuksia ekologisista pesuaineista? Onko Ecodoo jo ennestään tuttu ja jos ei ollut, niin kiinnostuitko? :)

Eocodoon tuotteita voi ostaa mm. Greendealin verkkokaupasta, jossa onkin tällä hetkellä meneillään kesäale.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti