lauantai 27. helmikuuta 2016

Nanna pirtelö

Kirjoittanut Mulan.


Tein vuosi sitten itselleni joka aamu smoothien. Jossakin vaiheessa superfoodeilla kikkailu alkoi käydä niin monimutkaiseksi, että homma jäi kokonaan. Tosin oma jaksaminen myös muutenkin tippui nolliin, joten aikaavievän aamupalan karsiminen oli muutenkin aika looginen vaihtoehto.

En ole palannut tuohon smoothie-aamupalaksi-joka-päivä -tapaan, mutta olen välillä tehnyt itselleni aamupalan kaveriksi tai välipalaksi suht vaivattoman pirtelön, josta olen tykännyt ja nyt haluan jakaa tämän reseptin teillekin. :)


Kirjoitinkin melko vastikään Puhdistamon Marjasmoothiesta postauksen. Siitä innostuneena ostin myös kaupasta Puhdistamolta saman sarjan Suklaasmoothien. Kokeilin pakkauksen takana olevaa ohjetta ja se oli ihan jees, muttei kuitenkaan mun lemppareita makumaailmallisesti. Raakakaakao pirtelöissä on mulle vähän vieraampi asia, mutta halusinpa kokeilla.

Hankin Suklaasmoothien jälkeen Voimaruoan Wholefood 360 superfood-sekoituksen maussa vanilja. Kokeilin yhtä ohjetta, joka löytyi Voimaruan kotisivuilta, mutta sekoituksen vaniljan maku ja kaveriksi lisätty stevia olivat banaania sisältävässä pirtelössä kokonaisuudessa aivan liian imeliä makuaistilleni.

So what to do? Raakakaakao on makuuni vähän liian kitkerää, kun taas vanilja superfoood-sekoitus on minulle liian makeaa. Minä nerona yhdistin nämä itselleni miellyttäväksi komboksi.

Saanko siis esitellä,

Mansikka-suklaa-vanilja -pirtelö:


n. 1/2 dl mansikoita
1 pieni banaani
1/2 dl Wholefood 360 vaniljaa
1 rkl Puhdistamon Suklaasmoothieta
reilu 2 dl Alpron Originalin mantelimaitoa

Laita banaani pienempiin osiin esim. isoon shakeriin, heitä mukaan loput aineet. Sörssää sauvasekoittemalla ja nauti! :)



Ihanaa viikonloppua!


6 kommenttia:

  1. Olisipa kiva maistella tuollaisia herkkuja. Teen yleensä pirtelöt, smoothiet ja fruitiet itse alusta alkaen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehdyissä on se hyvä puoli, kun tietää, mitä sekaan laittaa. :)

      Poista
  2. Tuo Puhdistamon suklaasmoothie-sekoitus kuulostaa hyvältä.. Täytyy laittaa korvan taakse kun seuraavan kerran käy Ruohonjuuressa :) Ei tuu oikeen noita valmiita sekotuksia käytettyä, heittelen vaan kaikkea mitä kaapista löytyy.. Kiitos siis vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin se kuulosti teoriassa hyvältä, mutta se kyllä tarvitsee kaveriksi myös jotain makeaa banaanin lisäksi. Siksi olen niin ylpeä tuosta luomuksestani. :D Mäkin olen tottunut aikoinani tekemään smoothiet alusta loppuun ite, mutta tollainen on mukavan kätevä, ei tule hifisteltyä niin paljon. Mukava, että postauksesta sai ideoita! :)

      Poista
  3. Suklaasmoothie kuulostaa kyllä hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaan (tai enemmänkin ehkä kaakaon) rakastajille mahtavaa kamaa. :) Itselleni tosiaan ehkä liian "tunkkaista" sellaisenaan. Siksi tykkään siitä kovasti tuon Wholefood vaniljan kanssa. Jotenkin leikkaa sitä pientä kitkeryyttä siitä.

      Poista