perjantai 29. huhtikuuta 2016

#blogintarina

Kirjoittanut Mulan

Take a Breathin Susanna heitti Kasvokkain-blogille jo viime vuoden puolella #blogintarina -haasteen. Aikataulujärjestelyn takia (ts. Belle ja Pocis on superkiireisiä) vastaus tulee vasta nyt ja minun “äänelläni”.

Miksi perustin blogin?

Akneni hoitamisesta tuli minulle oikea projekti, jolle omistauduin. Intohimoni luonnonkosmetiikkaa kohtaa kasvoi ja lopulta huomasin, että minullahan on kasa kosmetiikkatuotteita ja melkoinen määrä kokemusta niiden käytöstä akneiholle -miksi en jakaisi tietoa eteenpäin? Tuntui hölmöltä pantata tällaista innostusta ulkomaailmalta. Aloin siis miettiä oikeasti blogin perustamista. Kun innostuin kosmetiikasta ja sen käytöstä, huomasin jakavani tämän saman innon äitini ja siskoni kanssa. Miksei siis jakaa tietoa heidän kanssaan?  Siitä se kaikki sitten oikeastaan lähti. :)Mikä on blogini aihepiiri?


Kaikki lähti luonnonkosmetiikasta, mutta aihe on laajentunut rutkasti. Haluan/haluamme kirjoittaa ylipäätänsä hyvinvoinnista. Eli aika vapaasti ja laajasti, meitä itseämme kiinnostavista asioista. Akneni kuitenkin kulkee tekstien rinnalla, tämä on minulle samalla tietynlaista terapiaa sen hyväksymisessä ja kanssa elämisessä. Ja sen huomaamisessa, etten todellakaan ole ainut!

Blogissa on myös tärkeää jakaminen ja siitä blogi on saanut tietyllä tavalla nimensä. Haluamme olla vuorovaikutuksessa ja keskustella erilaisista asioista. Minusta Belle kirjoitti blogin alkuvaiheessa hienosti pähkinän kuoreen blogimme tarinan.


Miten läheiseni suhtautuvat blogiini?


Aika hyvin, ottaen huomioon, että kaksi heistä kirjoittaa tätä blogia minun kanssani. :D Olen kertonut blogista vain läheisimmille ystävilleni, enkä ole heillekään juuri tätä mainostanut, joten sen puoleen ei mitään ihmeellistä. Kumppani on ihan tyytyväinen (oletan). Kun aloin pohtia blogin perustamista, oli hän tukena ja kannustamassa minua tähän. <3
Mitä blogille kuuluu juuri nyt?


Nyt kun valo on taas lisääntynyt, on blogiin paljon helpompi ottaa kuvia ja se motivoi uusien postauksien tekemistä. :) Belle ja Pocahontas ovat olleet tämän vuoden puolella tosi kiireisiä eikä minullakaan ole ollut vapaa-aikaa rajattomasti. Mielestäni kuitenkin tilanne on ihan hyvä, yritän ainakin itse kirjoittaa tänne säännöllisesti ja olen onnistunut siinä ihan tyydyttävästi.


Mitkä ovat lempipostaukseni?

Omista postauksistani itselleni tärkeitä ja henkilökohtaisia postauksia oli meikkaustani käsittelevä postaus. Samalla jouduin muistelemaan elämäni vaikeita aikoja, mutta jotenkin oman historian kirjoittaminen on terapeuttista. En koskaan ollut aikasemmin miettinyt noin pitkälle ja syvällisesti meikkaamiseni syitä ja motivaatioita. Myös puuro-postaus on mun lemppari, koska keräsin siihen materiaalia monen viikon ajan ja ylipäätänsä postaus vaati paljon aikaa ja vaivaa. Ajattelin ja toivoin siitä olevan myös jollekin hyötyä.
Haastan seuraavaksi Scarlet's Walk -blogin. Löysin sen vastikään ja haluan tietää, miten kaikki on saanut kyseisessä blogissa alkunsa. :)

6 kommenttia:

 1. akne on kyllä niin viheliäinen vaiva. Nuorena tyttösenä se minuakin kiusasi, mutta onnekseni katosi sittemmin. On se välillä nostanut päätään, mutta siirryttyäni lähes kokonaan luonnonkosmetiikkaan, aknekin on kadonnut kokonaan. Olen iloinen, että blogia pidät, ja löysin sinut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan on. Ja jos se on oikein paha, sitä on vaikea peittää. Se on kaikkien nähtävillä ja aina peiliin katsoessa sen näkee ja muistaa. Nyt kun ihoni on syksyyn nähden paremmassa kunnossa, olen tosi kiitollinen tästä tilanteesta. Haaveilen silti terveestä ja aknettomasta ihosta, toivottavasti sinnekin asti päästään lähivuosina. :) Mukava kuulla, että luonnonkosmetiikka on auttanut sinua iho-ongelmissa. Yksinkertaisetkin muutokset voivat auttaa.

   Kiitos kauniista sanoista! <3 Sinun blogisi piristää mieltäni ja kommenttejasi on aina mukava lukea. :)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea vastauksesi :) Akne saattaa olla todella vaikea ja kivulias aihe, mielestäni olet todella rohkea kirjoittaessasi siitä avoimesti <3 Monet varmasti myös tarvitsevat vertaistukea ja juuri tuota "en olekaan yksin" tunnetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaskin tänään laittaa kommentin blogiisi, että haasteeseen on vastattu, mutta löysitkin tänne ensin. ^^ Olen huomannut, että minua itseäni on auttanut, että moni muukin kamppailee tämän aiheen piirissä ja siitä on kirjoitettu blogeissa. Jotkut ovat myös antaneet mittasuhteita asioille, mikä on mielestäni hyvä ja auttanut hyväksymään enemmän omaa tilannetta.

   Vertaistuessa tosiaan on voimaa. Kiitos sanoistasi, Susanna! <3

   Poista
 3. Ootko muuten tutustunut Olivia Klein- nimiseen tuotesarjaan? http://www.oliviaklein.fi/ suomalainen perustaja ja tuotteet on suunniteltu iho-ongelmia silmällä pitäen, löytyy myös rasvaisen ihon tuotelinja.

  Facebookissa on julkinen "OK- testaajat"- niminen ryhmä, jossa tällä hetkellä atoopikoista koostuva testiryhmä kertoo kokemuksistaan. Oon itse mukana testiryhmässä ja ylläpidän tätä Facebook-sivua. Testiryhmiä suunniteltaneen lisää, joten kannattaa seurata ryhmän keskustelua :)

  -Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut sarjaa, mutta tiedän kyllä merkin. Omista rahoistani en ole hetkeen valmis satsaamaan uuden merkkin tuotteisiin, mutta kokeilen mielelläni tuotteita, jos saan niitä testiin (ja/tai pääsen testiryhmään). Aloitan luultavasti Dr. Hausckan tuotteiden käytön kesällä, jolloin en vähään aikaan koske muihin ihonhoitotuotteisiin. Syksyllä kuitenkin voin jo kokeilla jotain uutta, kiitoksia vain vinkistä. :)

   Poista