sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Dr. Hauschkan kriisiapu korppuiholle

Kirjoittanut Belle

Kuukausi sitten kasvojeni iho sai minut järkyttymään. Hei naama, mitä tapahtui? Juu, tiedän kyllä, että kuivuus on sun juttu, mutta... oikeasti... argh.


Talvi on minusta pääasiassa ihan kivaa aikaa. Mutta ihoni ei ilmeisesti ole talven suurin ystävä. Tai oikeastaan toisinpäin. Pakkanen ei ole ihoni ystävä. Tosin talvi ei suoranaisesti helli kenenkään ihoa, mutta iskeekö kaikille samanlainen korppuiho? Näin paha tilanne ei minulla ainakaan ole ollut koskaan ennen. No, sain toki pitkään haaveilemani hymykuopat. Hymyrypyt. Siinäpä syytä juhlaan.

Epätoivoissani mietin, mikä enää voisi muka auttaa, kun ihonhoitorutiiniini kuuluu jo ennestään kasvovesi, kosteuttava seerumi, öljy ja kasvovoide. Mitä enää voi lisätä? No, pieni ääni sisälläni toki muistutti, että ihonhoitorutiinistani puuttuu ehkä melko olennainen osa, nimittäin itse asiassa nimenomaan se rutiini. Olen ajatellut, (ja laiskuudella ei tietysti ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, [eipä vissiin]), että ihon pitää antaa myös hengittää, ja siksi aika usein annan ihon vain olla. Ehkä tämän kuivuusasteen ihossa se ei ole enää se järkevin ratkaisu.

Onnekseni kävi niin, että löysin ratkaisun muusta kuin tunnollisuudesta, (johon tosin olen yrittänyt nyt panostaa). Mieleeni tuli, että viime vuoden puolella testiin saamani Dr. Hauschkan ruusuvoide oli niin tuhdin oloista, että sitä sietäisi kokeilla. Ja jos äiti on kerran niin ihastunut ko. voiteeseen, kai siinä jotain täytyy olla. 


Ruusuvoide näytti tehonsa, ja jo yhden yön jälkeen iho oli huomattavasti pehmentynyt. Nyt pidemmän käytön jälkeen erilliset kuivat läntit ovat kokonaan kadonneet.

Rehellisesti sanoen en alunperin erityisesti ymmärtänyt tätä voidetta, vaan ihmettelin, kenen iholle tämmöinen jankki edes imeytyy. Levittäminen oli minusta hankalaa ja tuntui että voide jäi vain ihon pinnalle pyörimään tehden ihosta öljyisen näköisen. (Ja äiti tykkäsi - miksi?!)

Ihon korppuuntumisen jälkeen näkemykseni on aikalailla päinvastainen. Mikään muu käytössäni ollut voide ei tuntunut tekevän ongelmakohdille yhtään mitään. Enkä tosissani odottanut sitä Dr. Hauschkaltakaan, mutta ajattelin, että kaikkea kannattaa kokeilla.

Nyt olen myös oppinut, miten voiteen saa imeytymään parhaiten. Juu, entisestään kuivahtanut iho saattoi toki auttaa asiaa, mutta nyt kun ihon kunto on taas parempi, saan silti voiteen hulahtamaan ihoon helposti. Tärkeintä on, että ruusuvoiteen levittää mahdollisimman nopeasti kasvoveden tai seerumin jälkeen, mielellään edellisestä tuotteesta hieman kostein sormin. Tai ehkä voidetta voisi sekoittaa seerumiin kämmenellä ennen levittämistä. Joka tapauksessa (vesi)kosteuttava tuote auttaa ruusuvoidetta imeytymään nopeammin. 


Yritin ottaa ihostani kuvaa nyt kun se voi paremmin, mutta jostain syystä en vain saanut nyt kovin tarkkoja kuvia aikaiseksi. Tästä saa kuitenkin vähän käsitystä, mitä Dr. Hauschkan ruusuvoide teki korppuihoni rypyille. Ei paha!


Dr. Hauschkan ruusuvoide saatu maahantuojalta.

10 kommenttia:

 1. Mä rakastan juurikin tuota perinteistä ruusuvoidetta yöllä ja ulkoiluvoiteena. Meikin alle se ei itselläni sovella kovin hyvin, vaikka ihoni on pintakuiva. Ensimmäiseksi aina syksyllä tarkistan voidevarastoni, että mulla on Ruusuvoidetta yksi tuubi jemmassa, sen verran ihmeainetta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei varmaan parempina aikoina sovellu meikin alle, mutta nyt pahimpana kuivuuskautena on toiminut kyllä siinäkin hyvin. Ja minä vielä aluksi mietin, että viittiikö sitä käyttää yövoiteenakaan. :D

   Poista
 2. Mä ihmettelin ensimmäistä kuvaa katsellessani, miksi olet laittanut tähän meidän äidin (Pociksen) kuvan! Huikea ero tuon ruusuvoiteen jälkeen täytyy sanoa. Kun olet kertonut mulle, että ihosi on ollut korppuinen, en tajunnut, että se oli oikeesti ihan noin näkyvästi. Hienoa, että ihotilanne rauhottui! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no... todellakin korppuinen. Että onhan mulla aina enemmän tai vähemmän kuiva iho, mutta nyt tosiaan jos hymyilin, niin jäi syvät, kuivat rypyt vielä hymyn jälkeenkin poskiin. Ja tuosta kuvasta näkee kans jonkin verran sitä suomuisuutta.

   Tietty tuo alempi kuva on epätarkempi, mutta on se ero silti oikeastikin tosi merkittävä. En kyllä ollenkaan epäile sitä väitettä, että kuiva iho vanhenee nopeammin. Kolmekymmpisenä jo mummon näköinen. :D

   Poista
 3. Onpa tehokkaalta vaikuttava voide! Mullakin saattaa iho kuivua talviaikaan hilseilyksi asti, ja sen mitä olen Hauschkaa kokeillut, niin laadukkaita tuotteita ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tietty eihän koskaan voi täysin varmaksi sanoa, mikä tai mitkä asiat on vaikuttaneet, mutta nyt kyllä tuloksia tuli heti tuon ruusuvoiteen levittämisen jälkeen, (siis seuraavana aamuna), että uskon kyllä olevan kyse ihan tuosta voiteesta. Sitä vaan mietin, mikä mun ihon niin pahasti kuivatti.

   Poista
 4. Hauschkan Ruusuvoide on kyllä yksi parhaista! <3 Sarja on muutenkin yksi mun luonnonkosmetiikan lemppareista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle taas Dr. Hauschka on täysin uusi juttu. Sinänsä jännä, kun olenhan minäkin sen olemassaolosta tiennyt jo pitempään, mutta nyt vasta ensimmäistä kertaa ylipäänsä kokeilin. Tämä tuote nyt ainakin vakuutti. Pitää varmaan tutustua sarjan kuivalle iholle tarkoitettuihin tuotteisiin, tiedä vaikka niistä saisi lisäapua.

   Poista
 5. Mä rakastan Dr Hausckan tuotteita, heillä on monta hyvää tuotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vasta tätä yhtä testannut, eli muista en vielä osaa sanoa, mutta tämä kyllä taisi jäädä vakkarikäyttöön. Äidille ostin kevätlookin luomiväripaletin, ja sekin vaikutti hyvältä. Äiti kertoi, että jo parikin ihmistä on ehtinyt kehua meikkiä, kun on ollut Dr. Hauschkan luomivärit silmissä, ja sellaista ei kuulemma yleensä tapahdu.

   Poista