sunnuntai 7. elokuuta 2016

Kesäihon meikit osa 2: meikkipuuterit

Kirjoittanut Mulan

Edellisessä Kesäihon meikit -postauksessani esittelin kolme kokeilemaani luonnonkosmetiikan BB-voidetta, joissa oli (edes jonkilainen) aurinkosuojakerroin. Tässä postauksessa esiintyy kuusi eri merkin meikkipohjaa, joista viisi ovat mineraalimeikkipuutereita.

Mineraalimeikkipuuterit

Mineraalimeikkipuuterit ovat hyvin hienojakoisista luonnonmineraaleista eli värillisistä jauheista valmistettuja puuterimaisia meikkituotteita. Mineraalimeikki sisältää rautaoksidia, joka vähentää ihon punoitusta ja tulehduksia. Kokeilemisen arvoinen tuote siis ihon epäpuhtauksista kärsiville.

Alla kolme tuotetta, jotka lupaavat suojaa auringolta.


Nopea, helppo ja kompakti. Sellainen on Bellapierren Compact Mineral Foundation kolmella sanalla. Olen kirjoittanutkin tästä kaverista jo pariin kertaan, tässä viimeisin postaus. Pakkauksen takana on SPF15 merkintä. Laitoin tätä viime kesänä Iroisien BB-voiteen päälle ja muutaman tunnin auringon porotuksesta huolimatta kasvot eivät olleet olleet ulkoilusta moksiskaan. Tämä puuteri kiinnittää BB-voiteen hyvin ja käy meikkipohjasta myös sellaisenaan, kun tuotetta kerrostaa enemmän. Pakkauksen peili on kätevä ja tuote on tosi kiva ottaa matkoille mukaan, jos haluaa pärjätä vain yhdellä meikkipohjatuotteella. Tällä puristepuuterilla voi nimittäin peittää myös tummat silmänaluset ja näppylät peitesiveltimen avustuksella. Sävy Ultra on aika vaalea, mutta en ole tänä kesänä juuri päivettynyt kasvoista, jolloin se menee aika hyvin minulle edelleen.

Ontic Mineralsin meikkipohja sisältää luonnollisen - SK15 - aurinkosuojan. Ilokseni verkkokauppa Handmadecosmetics otti blogiimme yhteyttä ja kysyi haluaisimmeko testata firman tuotteita. Halusin päästä kokeilemaan Ontic Minerals-merkin mineraalimeikkisarjan meikkipohjaa, sillä raaka-aineet kuulostivat siinä lupaavilta: mineraalimeikkipuuteri sisältää mm. luomusheavoita, jojobaöljyä ja E-vitamiinia sekä kaoliinisavea, joka kuulemma säätelee rasvaneritystä ja vähentää kiiltoa. Kuulostaa ihan siltä, että tätä voisivat käyttää myös ihmiset, joilla mineraalimeikit saattavat kuivattaa ihoa?

Minua ilahdutti tässä meikkipohjassa sen peittävyyteen. Joissakin mineraalimeikeissä pigmenttiä on tosi vähän ja hädin tuskin huomaan mitään eroa kasvoillani. Ontic Mineralsin meikkipohja sen sijaan tuo peittoa nopeasti ja vaivattomasti, jolloin mineraalimeikkiäkin tarvitsee käyttää vähemmän. :) Sävy Stories form the Ivory Coast sopii vaaleaihoisille ja on itselleni talveksi täydellinen. Nytkin se käy sävynsä puolesta mulle "just ja just", mutta siihen voisi olla hyvä sekoittaa hieman tummempaa sävyä kaveriksi, jos haluan varmistaa, etten näytä kalpealta. O:)

Kuvassa sävy Ivory, joka käy mielestäni minulle tällä hetkellä parhaiten. Seuraava sävy Creme on vain vähän tummempi, se sopisi minulle paremmin, jos olisin päivettynyt kesän aikana.

Sitten mun yksi lempparimeikkipohjista, joka ei ole mineraali-, vaan kukkaismeikkipuuteri eli Zuiin meikkipuuteri. Tämä meikkipohja on ollut mulle niin luottotuote, että se täytyi käyttää loppuun viimeistä murusta myöten Bellapierren Compact puuterin kanssa. Syksyllä ihoni ollessa huonommassa kunnossa, olin huomaavinani, että Zuiin tuotteiden (CC-voide, meikkivoide ja meikkipuuteri) käyttö tuntui vähän rauhoittavan ihoni kuntoa. Tapahtumilla voi olla yhteys, sillä Zuiin sivuilla meikkipuuterista kerrotaan sen sisältämän C-vitamiinin ja ruusun terälehtien antavan iholle luonnollisen kosteussuojan ja ne samalla rauhoittavan vahingoittunutta ihoa. Sen sanotaan  myös suojaavan ihoa auringon UVA- ja UVB-säteiltä, mutta mitään suojakerrointa ei ilmoiteta. En käyttäisi tätä siis pelkästään aurinkosuojana, mutta olen kiinnittänyt tällä BB-voiteen, jossa sellainen on ollut. Pilvisenä kesäpäivänä tämä varmaan riittäisi sellaisenaan.

Tykkään Zuiin meikkipuuterista samasta syystä kuin Bellapierren: puristepuuteri on näppärä ottaa matkoille mukaan ja sitä voi yhtä hyvin käyttää myös täsmätuotteena tummien silmänalusien ja näppyjen peittoon samalla sen toimiessa yksistään jo hyvänä meikkipohjana. Zuiin meikkipuuteri kiinnittää meikin meikkivoiteesta riippuen tyydyttävästi tai hyvin (parhaiten Zuiin oman meikkivoiteen). Puristepuuteri on todella nopea ja vaivaton käyttää verrattuna irtomineraalimeikkipuutereihin, joita tarvitsee aina ripotella erilliselle alustalle (esim. pakkauksen kannen päälle).

Meikkipuuterin peittokyky riittää yksistään mainiosti punoittavan ja epäpuhtaan ihoni ehostamiseen. Pinta ei ole ehkä yhtä tasainen kuin mineraalimeikkipuuterilla tehdyssä tuloksessa ja liikaa laittaessa se voi näyttää kasvoilla hieman jauhemaiselta. Kevyt kukkaisveden suihkuttelu iholle on kuitenkin tehnyt lookista kasvoilla luonnollisemman ja hellempi meikkauskäsi ennaltaehkäisee ei-toivotun pakkelivaikutelman. Ja aikaa menee vähemmän kuin irtopuuterin kanssa.


Nämä kolme tuotetta eivät pakkauksessaan anna ymmärtää antavansa minkäänlaista aurinkosuojaa, mutta ovat silti mineraalimeikkipuutereita. Ihmettelin, miten toiset mineraalimerkit ovat laittaneet pakkauksiinsa aurinkossuojakertoimen, mutta toisilta se taas puuttuu. Luin Greenlipsin sivuilta ja siellä sanottiin heidän myymästään BareFaced Beautyn mineraalimeikkipuuterin aurinkosuojasta näin: "Vaikka tuotteita ei mainosteta auringolta suojaavina, niissä kuitenkin on luonnollisia auringolta suojaavia ainesosia. Suojakerrointa ei kuitenkaan pysty määrittämään, koska eri värisävyt sisältävät eri määrän auringolta suojaavaa ainesosaa. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa, että meikkejä ei käytetä korvaamaan varsinaista aurinkosuojaa."

Jännä, miksiköhän tuota ongelmaa ei ole sitten Bellapierrellä tai Ontic Mineralsilla? Ehkä toiset merkit ovat halunneet ottaa enemmän varman päälle tuotelupauksiensa kohdalla mahdollisten selkkauksien takia? Tietääkö joku paremmin aiheeseen perehtynyt? Kiinnostaisi kovasti tietää.

Kaikki ovat mineraalimeikkipuutereita, mutta puolet tuottesta mainitsee 15 suojakertoimen ja kaksi muuta taas ei.

Mutta itse meikkipohjiin:

Olen käyttänyt pisimpään kaikista BareFaced Beautyn meikkipuuteria (kuten kuvasta olevasta pakkauksesta varmasti näkyy... :'D). Se on itse asiassa minun ensimmäinen mineraalimeikkipuuterini ja sitä on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä! :) Olenkin esitellyt aikaisemmin täällä blogin puolella, mihin tämän firman meikkipuuteri pystyy. Se pitää edelleen minulla parhaimman peittokyvyn -titteliä mineraalimeikeistä, mutta mun täytyisi joskus tehdä kunnollisia vertailuja Ontic Mineralsin pohjan kanssa.

Syksyllä Suomeen rantautunut Everyday Mineralsin meikkipohja eksyi minunkin meikkipussiini I Love Me -messujen kautta. Silloin sävy tuntui itselleni oikealta, mutta muutamaa kuukautta myöhemmin se alkoi näyttämään minulla liian tummalta. Ei häiritsevän paljon, mutta pohjan sävy ei ole minulle juuri nyt ihan täysi kymppi, joten käyttö on jäänyt vähemmälle.

Kaikesta merkin hehkutuksesta huolimatta tämä mineraalimeikkipuuteri on minulle pienoinen pettymys. Omalla ihollani on paljon peitettävää eikä kärsivällisyyteni riitä tämän tuotteen käyttämiseen kiireisinä aamuina, kun haluan ehostaa itseäni nopeasti. Toisin sanoen toivoisin tuotteeseen parempaa peittokykyä, mitä se ei tällä hetkellä tarjoa. Se onkin oman kokemukseni mukaan toiseksi vähiten peittävä mineraalimeikki, jota olen tähän mennessä kokeillut.

Kuitenkin EDM:n meikkipohjalla saa todella kauniin ja kuullaan lopputuloksen. Etenkin kun apuun ottaa saman merkin Jojoba Mintin, joka tasoittaa punoitusta. Tämä vie toki silloin enemmän aikaa ja vaivannäkö on hieman suurempi. Mutta tulos on kaunis ja meikki aika pysyvä.

Ostin Luonnonkaunis -messuilta itselleni suomalaisen brändin Flow'n mineraalimeikkipuuterin sävyssä Ivory, joka sopii ei juuri ruskettuneille kasvojeni iholle melko hyvin. Peittokyky puuterilla on ok, ainakin niillä muutamilla kerroilla, mitä olen tuotetta touko-kesäkuussa ehtinyt käyttämään. Olen käyttänyt tätä myös kiinnittämään joskus BB-voiteen ja siinä hommassa se on toiminut hyvin. Mielestäni on mahtavaa, että mineraalimeikeistä löytyy myös suomalainen vaihtoehto ja tätä puuteria olisi tarkoitus käyttää syksyllä vähän intensiivisemmin ja kertoa siitä paremmin blogissa pidemmän käyttökokemuksen jälkeen. :)


Vaastuullisena bloggaajana kehottaisin kaikkia välttämään aurinkoa porottavimpaan kellon aikaa ja suojamaan ihoa pitkähihaisilla jne., mutta kehotankin sen sijaan jokaista käyttämään maalaisjärkeään auringonoton suhteen (jos sellaisia kelejä vielä on elokuun aikana luvassa) ja miettimään omalla kohdalla, riittävätkö esim. mineraalimeikin luonnolliset aurinkosuojat omalle nassulle. ;) En ota vastuuta kenenkään palaneesta naamasta, jos tämä postaus saa jonkun jättämään aurinkovoiteen käytön takiani. :D

7 kommenttia:

 1. Mä olen kuullut juttua, että toisinaan SPF pitäisi jotenkin tarkastuttaa ja "sertifoida" tuotteisiin, eivätkä kaikki varmaan tähän ryhdy. Mutta tämä on vain spekulaatiota... :D

  Vink: liian tumma meikkipohja toimii hyvin bronzerina! Oon itse käyttänyt juurikin mun I Love Me:sta ostamaani EDM:n puuteria aurinkopuuterina. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt kaikkia mahdollisia "liian tummia" tuotteita kasvojeni muotoiluun (=optisen harhan luomiseksi). Toimii(omasta mielestäni ja sehän riittää)!

   Poista
  2. Kiitti vinkistä Eeva ja Pocis. Tosin EDM:n pohja tuskin on niin tumma, että siitä olisi hyötyä bronzerin roolissa. Ja kun omistan jo kaksi sellaista siihen tarkoitukseen pyhitettyä tuotetta. :D Mutta ehkä sitä silloin tällöin? Tänään sekoitin sitä ronskisti Ontic Mineralsin kanssa, niin tuli just hyvänsävyinen pohja. ;)

   Poista
 2. Olisiko noissa puutereissa, jossa suojakerroin on mainittu, arvioitu sen vähimmäismäärä kaikissa sävyissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kun tietäis. Mutta miksi se olisi ongelma toisille brändeille? Musta jos tuote on väh. SK15 se on minusta jo aika hyvin. :D Ellei tosiaan Eevan ylläoleva spekulaatiokommentti osu oikeaan?

   Poista
 3. Aijai, tässä on monta mitä tekis mieli kokeilla! Flow kosmetiikan mineraalipohjista tilasin kolme näytettä (Baby Face, Porcelain, Ivory), enkä silti osannut päättää väriä :D Itse tuotteesta kyllä tykkäsin kovasti, oli ensimmäinen kosketukseni mineraalimeikkipohjiin. Zuii on sekin ostoslistalla ja tän postauksen jälkeen ehkä myös Bellapierre..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mineraalimeikeissä on se hyvä puoli, että ne sulautuvat tosi hyvin ihon sävyyn (vrt. meikkivoide), ellei sävy ole täysin väärä. :) Suosittelen siinä mielessä uskaltautumaan tilaamaan Flow'n meikkipuuterin.

   Mua ittea kiinnostaisi tuo Zuiin uusi puristepuuteri. Bellapierre on tosi jees, mutta saatavuus on haastava, jonka takia vaihtaisin mieluusti Zuiin. Se puristepuuteri ois koostumukseltaan kuulemma vähemmän jauhomaista tuohon meikkipuuteriin verrattuna ja siinä olisi myös peili. :)

   Poista