sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kasvokkain koklaa: Laveran deodorantit

Me kolme olemme yhteensä kahlanneet aika hyvin läpi luonnonkosmetiikan deodorantteja. Jokaisella taitaa olla tällä hetkellä eri lemppari. Siinä missä minä olen vastikään ihastunut Love Freshin Mandarin&Lime -deodoranttiin, siskoni Born to Bioon ja äiti siihen vaatimattomaan Lifen dödöön, me kaikki olemme käyttäneet myös Laveran deodorantteja ja jokaisella on niistäkin varsin hyviä kokemuksia. Niinpä koostamme tähän vähän jokaisen mielipiteitä Laverasta.


Pito 

Mulan: Pito on ollut yksi parhaimpia luonnonkosmetiikassa
Belle: Minulla ei yleensä ole suuria ongelmia deodorantin pitävyyden kanssa, jos edellisestä suihkussa käynnistä ei ole kohtuuttoman pitkää aikaa - toisin sanoen Lavera ei ole pahemmin pettänyt, mutta viime aikoina ei kovin moni muukaan deodorantti.
Pocahontas: Ainakin niinä kausina, jolloin en puske jätealtaan hajuista hikeä, tuote toimii.

Pito on siis todettu varsin hyväksi meillä kaikilla, vaikka yhteensä olemme suht haastava yleisö.

Tuoksu

Mulan: Olen kokeillut sekä Limeä ja Rosea ja molemmissa on raikas ihana tuoksu, joka ei ole liian voimakas.
Belle: Laveralta minulla on ollut limen tuoksuinen ja kookoksen ja vaniljan tuoksuinen ja olen kokeillut sekä roll-on-versiota että suihkutettavaa. Lisättäköön tässä aiempaan, että olen rakastanut jokaista Lavera-deodorantin tuoksua.
Pocahontas: Tuoksut ovat nopeasti haihtuvia ja lempeitä - jopa terapeuttisia.

Kaikki kolme olemme sen verran tuoksuorientoituneita, että Laveran deodorantit ovat sikäli kuin suoraan meille suunnattuja. Se, että tuoksuvaihtoehtoja on useampia, on selkeä plussa.


Parasta tuotteessa

Mulan: +Alkoholiton +Alumiiniton +Ihanat tuoksut +Melko hyvä pito
Belle: Tuoksut!
Pocahontas: Pito - ja tuoksut

Ehkä kävikin jo selväksi, mutta Laveran deodoranteissa tuoksuvalikoima on aika lailla se paras puoli. Kohtuu hyvän pitävyyden lisäksi, mikä nyt tietysti on aikalailla minimivaatimuksia deodorantilta.

Tuotteessa ärsyttää

Mulan: uudet pakkaukset ovat muovista lasin sijaan
Belle: olen kokeillut sekä roll on-versiota että suihkutettavaa. Suihkutettava on kyllä kieltämättä ollut kivempi siitä, että kuivumista ei ole tarvinnut sitten odotella niin kauaa
Pocahontas: Ainoa selkeä miinus on roll-oneille tyypillinen kuivumisen odottelu.

Kommentit pakkauksesta

Mulan: uudet pakkaukset ovat muovista lasin sijaan

Laveran pakkaukset ovat ihanan raikkaita ja pirteitä. Lasin muuttuminen muoviksi on kyllä kieltämättä aika harmillista, sillä luonnonkosmetiikalta kaipailisi myös mahdollisimman ekologisia pakkauksiakin. Toivottavasti Lavera päättää vielä palata takaisin lasisiin pulloihin.

Käyttömukavuus

Deodorantissa käyttömukavuuteen vaikuttaa pidon ja tuoksu(ttomuude)n lisäksi yleensä eniten nimenomaan kuivumisnopeus. Laveran roll-oneissa se on sitä mitä roll-oneilta voi olettaakin, eli hitusen hidas. Kiireessä se ei tietysti ole mikään paras ominaisuus, mutta muutoin kyseessä ei ole suuri haitta. Koska tuoksut ovat kuitenkin mietoja ja raikkaita ja pito hyvä, käyttömukavuus on kaiken kaikkiaan selvästi plussan puolella ja voimme kaikki sanoa, että Laveran dödöt ovat ehdottomasti parhaiden luonnonkosmetiikan deodoranttien joukossa.

Meidän kunkin omat deodoranttikokemukset löydät aiemmin kirjoitetuista postauksista seuraavien linkkien takaa.

Mulan: Luonnonkosmetiikan deodoranttien vertailua
Belle: Sitrusdeodorantteja - onko muka muitakin?
Pocahontas: Dödöä on siinä monenlaista6 kommenttia:

 1. Laveraa itsellänikin tällä hetkellä käytössä ja toimii kyllä hyvin! :)

  www.luonnollisempi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Hmm. Näitä vois kokeilla sitte, ku nuo käytössä olevat dödöt joskus loppuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa. En voi tietenkään luvata, että et tule pettymään, kun kaikesta päätellen tämä on niin yksilöllistä, mutta on olemassa varsin hyvä mahdollisuus, että tykkäät.

   Poista
 3. Kiva kun teillä oli näin kattavasti postauksia aiheesta! :)

  Minun ja Lovefreshin yhteinen taival pääsi jatkumaan, kun keksin tavan laittaa dödöä tarpeeksi ohuelti, jolloin tuoksu ei ole liian voimakas. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että postausmäärä on nyvä ja kattava. :) Ja kiva erityisesti, että Lovefreshiä pystyy käyttämään. Olisi sääli, jos niin hintava deodorantti jäisi kokonaan syrjään.

   Poista