maanantai 7. joulukuuta 2015

Mustan perjantain ostot

Kirjoittanut Mulan.

En perusta amerikkalaisilta kaikkien tapojen kopiointia, etenkään, jos ne eivät meidän kulttuuriin luontevasti istu. Siitä huolimatta käytin hyödyksi Hyvinvoinnin Tavaratalon Black Friday-tarjoukset marraskuun lopussa. Tilasin vähän jopa joululahjoja, mutta niitä en tässä näytä. Muut tuotteet sen sijaan voivat nähdä jo päivänvalon. :)


Suureksi yllätyksekseni sain hillittyä itseni ostamasta deodoranttia enempää kosmetiikkaa, mikä oli ihme.Vatsan toimintaan liittyvät tuotteet ovatkin tulleet esiin aikaisemmassa postauksessani: Puhdistamon maitohappobakteerit ja Green Leafin Aloe vera -juoma. Maitohapoissa oli aika hyvä tarjous: normaalista 35 eurosta hinta oli pudonnut 25 euroon. Aloe vera -juoma on myös Ruohonjuuressa tarjouksessa tällä hetkellä 23,95 € (norm. 27,95), mutta itse ostin sen 15 eurolla. :)

Ylläolevan linkin postauksessa kerroinkin, miksi päädyin Puhdistamon maitohappobakteereihin. Tässä puolestaan teksti Ruohonjuuren sivuilta Green Leafin Aloe verasta:

"Tämä vaikutuksiltaan piristävä ja vatsaa vaaliva aloe vera -juoma maistuu hyvältä ja sitä voi nauttia ihan sellaisenaan tai esimerkiksi vesilasilliseen sekoitettuna.

Vaikutuksistaaan kuuluisa Aloe Vera sisältää lukuisia kehon hyvinvoinnille tärkeitä ravinteita ja entsyymejä. Nämä ravintoaineet lisäävät solujen aineenvaihduntaa ja energiatuotantoa ja vaikuttavat siksi kroppaa ja mieltä piristävästi.

Aloe vera on avuksi närästykseen, koska se neutraloi liikahappoisuutta ja auttaa terveen suolistobakteerikannan ylläpidossa. Aloe vera-juomaa vatsaisi siis ostaisi! 

Terveen suolen merkitys ihmisen immuunivasteelle ja vastustuskyvylle on äärimmäisen tärkeä, noin 70 %. Aloe Vera-juoman hyvää tekevät yhdisteet vahvistavat yleisesti vastustuskykyä lisäämällä T-lymfosyyttien ja hyödyllisten luontaisten tappajasolujen määrää kehossa.

Aloe Vera -juoma edistää säännöllisesti nautittuna suolen toimintaa ja kuona-aineiden poistumista kehosta. Se on siis loistava valinta esimerkiksi kehon puhdistus- eli detox-kuurien tueksi. 

Aloe Vera -juoman nauttiminen stimuloi kollageenin ja elastiinin tuotantoa ja hidastaa siksi ihon ennenaikaista vanhenemista. Aloe on siis kauneusjuoma vailla vertaa!"

Suoliston ja ihonhoidossa olen huomannut kärsivällisyyden olevan valttia. Toisin sanoen haluan käyttää samoja tuotteita hyvän aikaa ennen kuin totean ne toimiviksi/toimimattomiksi. Siksi en voinut vastustaa noita tarjouksia, sillä olisin mitä todennäköisemmin ostanut samaiset tuotteet uudestaan joka tapauksessa. ^^'


Laveran Orange Feeling -deodorantti on niin ikään myös mainittu jo aikaisemmin blogin puolella. Tämä vanha lasipakkausversio on ekologisuuden kannalta enemmän mieleeni verrattuna uusiin muoviisiin. Vaikka muovista onkin turvallisempi mukana kuljettaa, en itse ole kyllä koskaan pelännyt lasin rikkoutumista, koska se on kuitenkin melko paksua.

Minulla on itse ollut joskus Laveralta limen tuoksuinen dödö ja olen aikaisemmin imppaillut äidin Orange Feelingiä ja se vaikutti ihanalta tuoksulta. Tästä syystä halusin tilata itselleni oman. Loppuisipa oma ärsyttävän riittoisa Born to Bio vanilja -deodoranttini jo pian! Sen haju on alkanut tulla liian tutuksi, koska en ole mikään varsinainen vanilja-tuoksun fani. En kuitenkaan raaski aloittaa uutta deodoranttia, sillä nykyinen  pysyy hyvänä pakkausmerkinnän mukaan vain puoli vuotta. :/ Alan kaivata jo vaihtelua. Ostinpa siis Laveran appelsiinin jonoon odottamaan vuoroaan. Ainakin voin fiilistellä sitä, että jotain hyvää on tulevaisuudessa, jos uusi deodoranttikokeilu vaniljan jälkeen ei olekaan mieluinen. ;D


Ekologisia pyykinpesu Merenneidon Pesupähkinöitä pääsen kokeilemaan kahdella eurolla!

Jos joku kuulee pesupähkinöistä ihka ensimmäistä kertaa, niin tässä pesupähkinöiden käyttö pähkinän kuoressa (heh heh): Pakkauksen mukana tulee puuvillapussi, johon murskataan 7-10 g (eli 4-8 kuoren puolikasta) pesupähkinöitä ja pussi heitetään pyykin sekaan. Pähkinät ovat tuoksuttomia eikä erillistä pyykinpesu- ja huuhteluainetta tarvita. Alle 60 asteen lämpötiloissa pestyt pähkinät voi käyttää uudestaan kahdesta kolmeen kertaan. Pesupähkinät eivät ole kuitenkaan nimensä mukaisesti pähkinöitä vaan kuivattuja luumarjoja. Ne siis sopivat myös pähkinäallergisille.

Tällä hetkellä meillä on Ecoverin nestemäistä pyykinpesuainetta, mutta on kiva päästä käyttämään näitä. Pakkauskin on pahvia Ecoverin muovisen pullon sijaan, jolloin nämä todennäköisesti olisivat ympäristöystävällisempiä. Toivottavasti tykkään (ja kumppani, valitettavasti senkin sana painaa näissä asioissa ;).


Kävin toissa viikolla Jolien Tähtivierasillassa, jossa puhumassa oli Kaisa Jaakkola. Hänen innoittamana tilasin alesta magnesiumia. Nimenomaan sitraattia, sillä kuulemma se on laadukasta. Tuote on jauhemuodossa (ajattelin sen olevan jotenkin parempi kuin pillerit) ja olen sekoittanut tätä MSM-veteni joukkoon pari kertaa. Jauhe ei maistu miltään, mutta olen näköjään tarkka suutuntumasta, sillä tämän juominen ällötti. Ehkä jotenkin valkoinen vesi näyttää sellaiselta, mitä ei saisi juoda. :D Saattaa siis olla paljonkin mahdollista, että tämä menee kumppanin käyttöön ja etsin itselleni magnesiumini tablettien muodossa. Niiden nieleminen ei ole ongelma, mutta jauhe vaatii totuttelua. Puhdas+:aan päädyin tuotteen laadun ja suomalaisuuden takia. Merkki vaikuttaa hyvältä, olisi kiva kokeilla siltä jotain muita tuotteita tulevaisuudessa.

4 kommenttia:

 1. Puhdas+ on mun suosikki, myönnän tyylikkäiden pakkaustenkin olevan edukseen, mutta esim. heidän K-vitamiini on ihan oikeasta nattosta! Olen nyt jättänyt lisäravinteet vähemmälle, mutta tuota K-vitamiinia ostin ja syön niitä boulardii-kapseleita, joka on siis litsistä johdettu hiiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tulipas paljon mulle tuntemattomia sanoja. Pakko myöntään, etten tiedä, mitä esim. natto on (kasvi?) enkä muista ennen kuuleeni boulardii-kapseleista. :'D

   Olen syönyt milloin mitäkin vitamiineja, mutta K-vitsku on kyllä jäänyt täysin paitsioon. Se ei juurikaan mediassa ole saanut huomiota, että olisin onnistunut siihen kiinnittämään huomiota. Olen jotenkin ajattelut, että kunhan D:tä syö, niin menee jo varmaan aika hyvin. C-vitamiini ja sinkki kaverina on plussaa. Ja nyt tuon Kaisa Jaakkolan puheiden jälkeen olen antanut enemmän arvoa magnesiumille. Melkoiseksi pillerien pyörittelyksi tämä tahtoo helposti mulla mennä. :D

   Poista
  2. Natto on yksinkertaisesti käyneiden soijapapujen muoto, se on suosittu aamiainen Japanissa :) Natto on aikalailla superfoodia, ja siinä on runsaasti K2-vitamiinia, joka on tärkeä verisuonille sekä sydämelle :) Mun suvussa varmaan kulkee riskitekijänä sydän- ja verisuonisairaudet, joten tuskinpa tuosta nattosta haittaakaan on. Ja nimenomaan noissa Puhdas+ kapseleissa se K2-vitamiini on nattosta :D Ja vaikuttaa se moneen muuhunkin seikkaan! K2 on pääsääntöisesti peräisin eläintuotteista ( esim. jotkut juustot, broileri ovat hyviä lähteitä ), K1 taas peräisin kasveista, nimenomaan vihertävistä ( parsakaali hyvä lähde! ). Ja nuo vitamiinit vaikuttivat tosiaankin vähän eri juttuihin, nykyään ilmeisesti tuo K2 on enemmän kohinaa ja "ylistystä" aiheuttanut. En muista, mutta itse törmäsin noihin oikein kunnolla viime keväänä ja silloin ostin ekan kerran toisen valmistajan tuotetta. Mutta kannattaa googlettaa aiheesta, jos kiinnostaa :) Elimistöhän valmistaa itsekin K-vitamiinia suolistossa, mutta jos on ongelmia suoliston kanssa niin silloinhan voi olla, ettei tuota K-vitamiinia muodostu optimaalisesti :/

   Magnesiumin puutteen kyllä huomaan, jos öisin alkaa jalat krampata :D Tai, silloin tilanne on varmaan jo aika huono^_^! Kun syön banaaneja, niin krampitkin loppuu :)

   Niin ja se Boulardii, en muista höpötinkö jonkun aiemman postauksesi kommenteissa, mutta se on myös tavallaan kuin maitohappo, mutta ei kuitenkaan. Mutta ilmeisesti se voidaan luokitella joksikin probiootiksi?

   Poista
  3. Okei, kiitos tyhjentävästä vastauksesta! :)

   Poista