torstai 31. joulukuuta 2015

Ruusua, prkl!

Kirjoittanut Pocahontas.

Sain sopivasti joululahjoja. Niistä noin 90% sisälsi ruusua - ja niistä saman verran oli tyttäriltä.


Plikat ovat ymmärtäneet viestini rakkaudesta ruusuntuoksuun, sisäistäneet sen ja pukeneet ymmärryksensä teoiksi - tässä tapauksessa käärineet lahjapaperiin. Sain Mulanilta kaksi Frantsilan ruusuntuoksuista voidetta ja  Laveran ruusuntuoksuisen suihkugeelin, käsivoiteen ja dödön. Tytär sanoi ajatelleensa, että kun sitä ruusua nyt niin kovasti ollaan vailla, niin annetaan ruusua. Kunnolla.

Frantsila on yksi suosikeistani, koska siinä on kaikki minulle kohdallaan: luomua, yrttejä, fytoterapiaa, kukkaterapiaa, aromaterapiaa jajajaja... No, lue lisää, jos kiinnostaa.

Voiteissa pidän myös vahvasta ruusuntuoksusta (se tuo tosiaankin mieleeni keskikesän ja juhannusruusun), joka voi joillekin (esimerkiksi Bellelle) olla turhankin vahvaa. Tärkeintä on tietysti se, että minun ihollani voiteet toimivat: eivät rääkkää herkkää hipiääni ja ovat kyllin täyteläisiä ja kuitenkin hyvin imeytyviä.

Olen käynytkin Frantsilassa. Pari kesää sitten olin parin ystäväni kanssa siellä maalauskurssilla - Frantsilassa on paljon mielenkiintoista kurssitoimintaa - ja ihastuin paikkaan ikihyviksi. Voisin kuvitella meneväni sinne vain lomailemaan, mikä on siellä mahdollista, ja nauttimaan mahtavan hyvistä kasvisruuista. Lihanhimo ei käynyt mielessäkään tuon reissun aikana! Pihasauna oli oma luku sinänsä. siellä saimme paitsi mainiot löylyt, myös tilaisuuden käyttää jalkakylpy-yrttejä, voiteita, dödöjä, suihkeita jne. Innostuin vähän liikaakin, ehkä. Voitelin itseni "jollakin ihanalla voiteella" päästä varpaisiin saunottelun jälkeen, sitä kun tuli hulautettua kämmenelle "hiukan" reippain ottein. Kun sain lasit nenälleni lukeakseni tuotteen nimen, totesin voidelleeni itseni silmänympärysvoiteella.

Laveran ruusudödö onkin jo ennestään tuttu suosikkini, ja Mulan oli täydentänyt lahjapakettiaan sarjan muilla ruusuisilla ylläreillä. Belleltä tuli myös ruusuntuoksuinen dödö (mikä pistää vähän miettimään), Lovefreshin Moroccan Rose Absolute sekä  Honoré des présin VAMP à NY - tuoksu, jolla ei ole mitään tekemistä ruusujen kanssa. Paitsi että pidän senkin tuoksusta - rommin ja vaniljan huumaavasta yhdistelmästä. Sannin Karkkipäivä-blogissa tuoksua on kuvailtu niin taidokkasti, etten näe syytä vaivautua itse enempiin kuvauksiin. Sannin postaus löytyy täältä.


Lisäksi pukkeli lahjoi minua Dermosilin minituotteilla -jotka ovat luonnonkosmetiikkaa nekin - lämpimään takkiin puetulla viinipullolla (joka tuli etuajassa ja "hoidettiin" myös etuajassa), mummin neulomilla sukilla ja perinteisellä suklaarasialla sekä kirjalla, jonka kimppuun sormeni syyhyävät.

Norjalaishemmot - jotka lienevät kaikkien neulojien tuntemia - ovat tehneet kirjan omien kirjojen tekemisestä. Kiehtovaa! Ehkä teen oman ruusukirjan höystettynä jasmiinilla, ylang ylangilla ja sitruksilla - kuka tietää?


Joulu ei olisi joulu ilman joulun taikaa. Ennen joulua olin nimittäin kiusauksessa ostaa tuon Laveran ruusudödön, mutta päätin lykätä hankintaa, koska "eihän sitä koskaan tiedä". Tontut olivat siis tarkkana, kuten tuon Vampinkin suhteen. Aatonaattona sanoin Mulanille, (mutten Bellelle), hajuvedestä, että "ton mä haluun joskus", kun selailimme nettiä ja katselimme "kaikkea kivaa". Ostin myös itse Mulanille Laveran appelsiinin tuoksuisen suihkugeelin tietämättä, että hän oli hankkinut itselleen saman sarjan appelsiinidödön. Myös Dermoslin tuotteita olin katsellut "sillä silmällä" erityisesti niiden edullisuuden vuoksi. Epäröin kuitenkin, koska säilöntäaineena on Benzoe Sodium, jonka kanssa emme ole lainkaan sinut. Näyttää kuitenkin siltä, ettei sitä näissä tuotteissa ole niin paljon, että siihen reagoisin.

Lisää joulun taikaa: lahjoitin Mulanille sattumalta samaa piparminttuista jalkavoidetta, jota Belle lahjoitti mummille eli minun äidilleni. Ihmeellinen on elämä. 

 Ihmeellisen onnekasta ja hyvää uutta vuotta kaikille lukijoillemme!

2 kommenttia:

  1. Ihania lahjoja ruusuhullulle! :) Mäkin haluisin käydä Frantsilassa joskus, pitää katsoa jos siellä olisi jokin kurssi joka kolahtaa. Hyvää Uutta Vuotta teidän luonnonkosmetiikkaperheelle! :)

    VastaaPoista