lauantai 9. heinäkuuta 2016

Pientä piristystä flunssaan

Kirjoittanut Mulan

Eilen oli kolmas kerta Luonnonskosmetiikka-workshoppia. Minun kohdaltani "osaamispuoli" (ns. luento-osuudet) on hoidettu, ensi viikolla menemme luonnonkosmetiikkashoppailuretkelle ja se onkin jo viimeinen kerta. Ainakin toistaiseksi. ;)

Vedin kolme iltapäivää putkeen melkoisessa flunssassa. Olisin varmaan siirtänyt workshoppia eteenpäin, jollei sitä olisi jouduttu siirtämään jo muuttoni takia. Pientä koettelemusta on siis ollut matkassa. Kaksi päivää höpöttelin ihmisille ääni käheänä ja joitakin sanoja sain hakea normaalia kauemmin räkäpäissäni. Se ei onneksi tuntunut häiritsevän osallistujia, vaan kaikki olivat tosi hyvin mukana ja kiinnostuneita. Hyvä niin.


Minulla on viikonloppu vapaata ja olen saanut levätä koko päivän rauhassa kotona. Olen nappaillut naamaan suuret määrät vitamiineja ja lisäravinteita, juonut yrttiteetä, höyryhengitellyt Carmolista ja yrittänyt aukaista nokkaa nenäkannun avulla. Päätä särkee noustessa ja nenäliinoja on kulunut. Väsyttää, eikä jaksaisi juuri tehdä mitään, mutta ei nukutakaan.

Ilokseni jaksoin lakata kynnet pitkästä aikaa. Suurin osa lakkausajasta menee kuitenkin lakan kuivumiseen, joka vaatii taas paikallaan oloa, jolloin tämä puuha oli mitä oivallisin flunssaisen päivään.


Boholta löytyy tosi herkullisia sävyjä, joista minua ihastutti erityisesti sävy Dragonfly. Ostin muutama vuosi sitten pienen innostuksen saaneena alennuksista normaaleja kynsilakkoja. Taisin silloin jo tietää luonnollisemmista* kynsilakoista (Kure Bazaar), mutta ne olivat niin kalliita, etten hennonnut niitä tuolloin ostaa. Silloin minusta enemmän oli enemmän ja jostain syystä laatu ei ollut niin justiinsa. Halusin tuolloin kattavan valikoiman nätin sävyisiä kynsilakkoja.

Tämä on täysin sattumaa, miten hyvin nuo sopivat sävyiltään yhteen. Eli ei, mulla ei ollut käsilaukku mukana, kun valkkasin tätä sävyä, vaikka sitä on itsekin vaikea uskoa. :D

Tämä kuitenkin oli ennen Bohoa. Mielestäni Bohon kynsilakat ovat hinnoiltaan (n. 7 euroa) varsin kilpailukykyisiä normilakkojen kanssa. Nyt minulla olisi tarkoitus siirtyä käyttämään vain luonnollisempia lakkoja - siis niinä harvoina kertoina kun niitä jaksan käyttää, kynsien lakkailu on minulle vielä aika uutta ja ihmeellistä. :D

Bohon kynsilakat

-yhtä sävyä lukuunottomatta vegaanisia

-koostumukset 7FREE ja 8FREE (kumpikaan ei sisällä tolueenia, formaldehydiä, dibutyyli ftalaatteja, formaldehydihartsia, parabeenia, ksyleenia, kamferia, 7FREE sisältää pieniä määriä hartsia)

-sisältää parhaimmillaan 86% luonnollisia ainesosia (prosenttimäärä lukee lakkapullon kyljessä)

-sisältää UV-suojan, joka suojaa kynsiä värien kellastuttavalta vaikutukselta (hyvä, sillä inhoan miten kynnet kellastuu kynsilakasta!)

-kahdella kerroksella saa tosi hyvää jälkeä

-pysyy minulla melko hyvin (kokeilemani sävy Sunset siis pysyi)Kauniin väriset lakatut kynnet tuovat hieman piristystä tänne yksinäisen ihmisen flunssan keskelle. Vaikka nämä eivät tautia mihinkään vie, olen sitä mieltä, ettei sovi unohtaa psykologisia vaikutuksia. Jos mieli piristyy, kenties kehokin toipuu nopeammin? Ei ainakaan maksa paljoa vaivaa kokeilla, etenkin tällaisilla vähemmän myrkyllisillä lakoilla. :)

*Omien tietojeni mukaan tällä hetkellä on olemassa vain yksi luonnonkosmetiikan kynsilakkaa valmistama merkki ja se on Logona. Muut näistä ovat yleensä juuri näitä 5/6/7/8FREE-lakkoja, joista on karsittu ne kaikkein allergisoivimmat ja tujuimmat aineet.

9 kommenttia:

 1. On kyllä ihanan sävyinen lakka! Mulla on muutamia Benecosin lakkoja ja ne on todella hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? :) Benecosinkin kynsilakat vaikuttavat päteviltä, mutta sieltä ei ole osunut kohdalle niin herkkuvärejä kuin Boholla. Ainakaan niillä kerroilla, kun olen niitä katsellut.

   Poista
 2. Kesäflunssa on kyllä kamalaa, se jotenkin tuntuu vielä vääremmältä kuin olla talvella flunssassa, en tiedä mikä siiinä on. :/ Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kuulin vain huhuja, että eilen oli hyvä ja aurinkoinen sää, muttei itellä mitään hajua, kun olen vain maannut kotona. :D Ja koko viime kuu meni muutossa, joten ei mitään havaintoja senkään ajan ilmoista. Mutta jospa sitä kesää olisi vielä minullekin jäljellä... :)

   Mutta kiitos, toivottavasti tämä jo heltiäisi! Vähän vaikuttaa siltä, etten vielä huomenna ole ihan täysin tolpillani, mutta jospa se tästä. Yleensä näillä on tapana loppua joskus. ;)

   Poista
 3. Pikaista paranemista! Ja flunssa iskee aina silloin, kun ei pitäisi :( Nimimerkillä viikko ennen Thaimaan matkaa iski flunssa, joka EI parantunut reissuun mennessä :P Sellainen 11 tunnin lento, nukkumatta, flunssaisena oli kyllä aika jäätävä :'D Ja samaten Pariisin reissun olen kerran vetänyt läpi flunssaisena :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja auts, kuulostaa aika kamalilta nuo sun flunssakokemukset. :/

   Poista
 4. Kauniin turkoosia täällä. :) Toivottavasti flunssa jo hellittää.
  Yogitean teet ovat ihania

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt aletaan olla jo voiton puolella onneksi. :) Ja toi turkoosi(lakka) on herkku. <3

   Poista
 5. Kauniin turkoosia täällä. :) Toivottavasti flunssa jo hellittää.
  Yogitean teet ovat ihania

  VastaaPoista