lauantai 15. elokuuta 2015

Ystäväkirja: Belle

Nimi(merkki): Belle

...koska: Rakastan kirjoja, viihdyn omissa maailmoissani, suhtautumiseni ulkonäkööni on huoleton ja minulla on (kuulemma) tapana inhimillistää esineitä. (Lähinnä hermostun niille silloin kun ne tarkoituksellisesti hyppelevät käsistäni tai asettuvat tielleni seisomaan.) Ja Kaunotar ja hirviö on lempi Disney-leffani.

Ikä: 29

Ihotyyppi: kuivahko, erityisesti talvella, semiherkkä, couperoottinen, reagoi yllättäviin tuotteisiin

Ihonhoitorutiinini: Sellaista ei juuri ole. Oikeasti. Kasvojen hoito on suhteellisen satunnaista. Kaikki riippuu aina siitä, pesenkö kasvot, sillä joka päivä en pese. (o_O I know!) Jos pesen, iho kuivuu kuitenkin sen verran, että silloin on pakko kosteuttaa jotenkin, vähintään kasvovedellä, mieluiten myös rasvalla. Ihoni myös tuntuu vaativan öljyä ollakseen tyytyväinen. Mutta aina ei jaksa.

Tämä tuppaa unohtumaan: No siis vähän kaikki, jos ei vielä käynyt selväksi. Ihoni ongelmat ovat kuitenkin loppupeleissä sen verran pieniä, että jos ei jaksa tai ei huvita, niin kaiken voi skipata. Mutta ei loputtomasti, ehkä. Pidän kuitenkin ihon hoidosta, joten jonkinlainen hoitorytmi löytyy, se vain ei ole säännöllinen.

Sääntö, jota rikon: Minä en heitä ripsaria roskiin kahden kuukauden käytön jälkeen. Enkä kolmen, enkä neljän. Yleensä käytän ripsaria niin kauan kuin sitä riittää tai kunnes sillä alkaa tulla huonoa jälkeä. En tiedä, pitäisikö tämän asian kanssa olla tarkempi, onko esimerkiksi silmätulehdusriski suuri. Mutta ei hemmetti soikoon, ei mun luonne kestä heittää menemään tuotetta, josta on käytetty ehkä neljäsosa.

Tätä ilman en voi elää: Hmm... paha. Jos nyt hammastahnaa ja deodoranttia ei lasketa, niin ei tule juuri mitään mieleen. Paitsi shampoo. Tiedän, että on ihmisiä, jotka ovat saaneet päänahkansa vierotettua shampoosta, mutta minä en siihen pysty, vaikka pesuvälini onkin pitkä. 

Tätä ilman voin elää: Kulmakynä. Tummat kulmat löytyy jo omasta takaa. Mutta joskus voisi tietysti testailla.

Ihonhoitosloganini: Ota rennosti.

Paras ystäväni (=lempituotteeni juuri nyt): Kjaer Weisin Like Porcelain -meikkivoide

Käytän luonnonkosmetiikkaa, koska: Minun mielestäni ympäristöön ei tarvitsisi puskea ihan hirveästi kemikaaleja, eivätkä ne kuulemma tee välttämättä hyvää itsellenikään. Koska luonnonkosmetiikkavalikoima on nykyään jo niin laaja, en näe mitään syytä olla vaihtamatta siihen ainakin joidenkin tuotteiden kohdalla.

Ostopäätökseeni vaikuttaa: Käytännössä eniten tosiaan se, onko kyse luonnon- vai peruskosmetiikasta. Mutta sen lisäksi muiden käyttökokemukset, yleensä blogeista luettuina, ja ylipäänsä mielikuva. Siis brändi. Joo, olen ilmeisesti brändiuskollinen. 

Mistä pihistän: No suihkusaippua ei saa maksaa maltaita. Monen tuotteen kanssa makuni on muuttunut kalliimmaksi tai olen ainakin suostunut kokeilemaan jotain vähän hintavampaa.

Mihin satsaan: Tällä hetkellä eniten varmaan meikkeihin, erityisesti meikkipohjaan ja poskipunaan. Mikä on sinänsä hassua, sillä en kuitenkaan jaksa (tai ehdi) meikata läheskään joka päivä. Silti se on minulle tärkeää, enkä tuijota meikkiostoksilla hintaa. Ainakaan kauheasti.

Parasta minussa: Paksuhkot ja pitkät hiukset, luonnostaan tummat kulmat ja ripset. "Ja anna kun mä arvaan, sul on mahtava luonne!"

Ei niin hääviä: Karhea iho, leveät jalat, lyhyt kaula, negatiivinen asenne... :D

Etsin täydellistä: meikkipohjaa! Minulla ei tosin ole paljon peitettävää, tai tarkemmin sanoen mitään yksittäisiä virheitä ei ole paljoakaan, mutta silti. Couperosa-ihoni peittyy aika huonosti kuitenkin, silloin kun punoitus on valloillaan. Täydellinen meikkipohja on sävyltään oikea, peittää hyvin mutta näyttää luonnolliselta, tuntuu miellyttävältä, kestää koko päivän, on helppo levittää, kulkee mukana hyvin ja ja ja...

Kauneudenhoitovinkkini: Hyvinhoidettu iho on helpompi meikattava. (Trust me, I know.) Jos olet taipuvainen laiskuuteen, mutta haluaisit vähän piristää ulkonäköäsi, panosta johonkin yhteen asiaan ja luista muissa. Meikki, vaatteet, asusteet, hiukset... valitse joku, tee sen suhteen mitä jaksat, ja heti on vähän freesimpi olo. Aina ei tarvi olla kokonaan niin viimeisen päälle. 

2 kommenttia:

  1. Mää oon monet kerrat ihmetelly tota heitä-ripsari-pois-parin-kuukauden-käytön-jälkeen- juttua. Ripsari on mun mielestä jokaisen henkilökohtainen tuote, ni miksi siitä mitää silmätulehusta sais?

    VastaaPoista