perjantai 14. elokuuta 2015

Ystäväkirja: Mulan

Nimi(merkki): Mulan

...koska: Pukeuduin mieheksi ja menin isäni puolesta armeijaan sotimaan. Pukeutumistyylini ei ole sukupuolirajoittunut, olen leikannut hiukseni pitkistä lyhyiksi, ja harrastin armeijalle kehitettyä taistelulajia useamman vuoden. Ja Mulan on lempi Disney-leffani.

Ikä: 24 vuotta

Ihotyyppi: Akneiho, herkkä, rasvoittuva, epäpuhdas/sekaiho, vähän couperosaa

Ihonhoitorutiinini: Long story short: aamuisin kasvovesi, kauneusbalsami, AVST-voide, kosteusvoide ja mahdollisesti mineraalipuuteria. Iltaisin öljy+puhdistusvaahto (käytän monesti veden sijaan kasvoliinaa, jolla pyyhin kasvot), kasvovesi, kauneusbalmi, AVST, kostevoide/öljy esim. arganöljy. 2 krt/viikko kuorinta ja kasvonaamio. Poistan naamiot konjac-sienellä.

Tämä tuppaa unohtumaan: En unohda mielestäni mitään, mutta voisin käyttää konjac-sientä vähän aktiivisemmin kuin pari kertaa viikossa (se on laiskuutta, ei unohtamista).

Sääntö, jota rikon: En tiedä, kykenenkö edes rikkomaan sääntöjä? Säännöt ovat ystäviä, säännöt ovat turva, säännöt ovat tehty noudatettaviksi! Olen ehkä joskus sekoittanut kaksi kasvovoidetta keskenään, kun olen halunnut käyttää toisen jämät. Muuta en tähän hätään keksi. Paitsi nyt. Meikeissä. Olen käyttänyt yli vuoden vanhaa ripsaria. Miksi heittää jokin menevään, mikä vielä toimii? Nää parasta ennen päivämäärät pidättelevät mua melko vähän. Mutta ihonhoidossa en lähde kovin helposti sooloilemaan, mutta silmätulehdusriski ei paljon päätä paina (tiedoksi: silmätulehdussaldoni vuosin saatossa 0 [nolla].)

Tätä ilman en voi elää: Maailma olisi paha paikka ilman huulirasvaa (ja talvisin ilman käsivoidetta).

Tätä ilman voin elää: Silmänympärysvoide. Ostin just ihka ensimmäisen ihan kokeilumielessä. Siitä luultavasti sitten tulee raporttia. Mutta tähän asti oon pärjännyt ilman.

Ihonhoitosloganini: Ihosi paranee rakastamalla, ei vihaamalla.

Lempituotteeni (juuri nyt) / "Paras ystäväni": Tykkään niin monesta, että on vaikea valita! Mutta olen saanut luultavati eniten apua naamani kuntoon Environ AVST-voiteesta (ei tosin luonnonkosmetiikkaa) reilun puolen vuoden sisällä, joten ehkä sitten se. Uu, ja vartalotuotteista oon ihastunut Weledan Koivu kuorintavoiteeseen, se on ihana. <3

Käytän luonnonkosmetiikkaa, koska: Haluan vähentää itsessäni ja ympäristössäni kemikaalikuormaa. Luotan enemmän luonnon raaka-aineisiin kuin synteettisesti tuotettuihin -olenhan itsekin luonnon tuotos. Käytin murrosiässä vielä "normikosmetiikkaa" (lähinnä meikkiä) ja lopetin käytön mm. ihoni huonon kunnon takia. Myöhemmin aloitin luonnonkosmetiikan käytön -aivan- ihoni huonon kunnon takia. Lisäksi luonnonkosmetiikkaa ei ole testattu eläimillä (Suomessahan ei enää saisi myydä mitään kosmetiikaa, jolla eläimiä on testattu, mutta vitsi piilee siinä, että sitä ei valvo kukaan.)

Ostopäätökseeni vaikuttaa: Tuotteen toimivuus, ekologisuus/luomuus ja hinta. Enkä varsinaisesti pahastu, jos tuote on nätissä pakkauksessa.

Mistä pihistän: Käsivoide ei saa maksaa mansikoita. Kaikki rahani menevät kasvojeni hoitoon. ^^'

Mihin satsaan: Oikeastaan kaikkiin kasvojenhoitotuotteisiin. Tavoite olisi löytää itselle sopivimmat tuotteet ja jos joku halvempikin tuote toimii, mieluiten vaihtaisin sen siihen. Sitä ennen kuitenkin kokeillaan (ainakin lähes) kaikkea

Parasta minussa: Rasvoittunut iho vanhenee kuulemma paremmin kuin kuiva? Ehei, hmm... Hyvä hiusten väri. Vaikka tykkään vaihtelusta, ei tämä oma naturelliväri ole ollenkaan hullumpi ja värjäämättäkin pärjää.

Ei niin hääviä: Arvet ja näppylät kasvoissa.

Etsin täydellistä: Meikkivoidetta. Niin moni tahtoo kiiltää iholla enemmin tai myöhemmin. Lisäksi sen pitäisi olla samalla hoitava, peittävä, mutta luonnollisen näköinen.

Kauneudenhoitovinkkini: Onko sinulla kasvovesi, jolle olet allerginen ja jota et voi käyttää kasvoille, mutta vartalolle voit?  Tai kenties sellainen ei-niin-mieleinen, jonka kuitenkin haluat käyttää (nopeasti) loppuun? Jos et käy joka päivä suihkussa, mutta tykkäät käyttää vartalovoidetta usein, suihkuta kasvovettä vartalolle ja niin vartalovoide/-voi levittyy kuin suihkun raikkaalle iholle!

4 kommenttia:

 1. Loistava blogi-idea! Hei, pakko kommentoida tuota silmätulehduskohtaa, kun harvoin kohtaa toista kapinallista ;) Mulla on ollut silmätulehdus kakdi kertas vasta lähes nelikymppisenä ja molemmilla kerroilla se tarttui lapseltani, joka taas oli saanut sen pąiväkodista toiselta lapselta. En tartuntojeni jälkeen todellakaan uusinut kaikkia tulehduksen alkaessa käytössä olleita silmämeikkejä (en edes ripsaria). Tulehdus kesti pari päivää ja meni pois, that's it. Meikeistä ei ole tullut uusia oireita tai mitään sinne päinkään. Tämän sanon vain siltä varalta että jos sulle joskus tuleekin silmätulehdus, ei välttämättä kannata pistää koko kallista meikkivarantoa uusiksi, vaikka tämähän on kosmetiikkablogeissa mantran lailla toisteltu totuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Siiri kommentistasi! Mahtavaa, että kapinallinen löysi toisen. <3 Tosi hyvä neuvo, täytyypä muistaa (toisaalta toivottavasti ei tarvitse, koska en halua silmätulehdusta :D). Etenkin, kun olen alkanut siirtymään laadukkaampaan (ja kallimpaan) kosmetiikkaan, niin todellakin on hyvä tietää, ettei kaikkia tarvitsisikaan heittää menemään. Onneksi tuli puheeksi. :)

   Poista
 2. Täälä toinen ripsarikapinallinen... :D

  VastaaPoista