perjantai 8. huhtikuuta 2016

Bad Hair Dayn pelastus: Unique Haircare Suolasuihke

Kirjoittanut Mulan

Muistaako kukaan, kun julkaisin Instagramiin kuvan mun hiusten temppuilusta? Ja valitin myös sitä ennen meidän podcastissa hiuksieni pyörteistä (jota instakuva tositti). Töyhtöhyyppä-päivät ovat edelleen arkeani, mutta onneksi olen saanut siihen jotain apua.

Olen käyttänyt Unique Haircaren Suolasuihketta viime syksystä asti ja tuote on yksi lemppari hiustuotteistani by far. Sain myös tuotteen testiin, mutta koska omistin samanlaisen ennestään, annoin testaustuotteen äidille eli Pocahontasille.

Yksi syy tuotteen lemppariudelle on tässä:


Tämä on hyvin tyypillinen aamuni. Hiukset sojottaa missä tykkää -ja ei, vesi ei auta kuin vain hetkellisesti. Ihan hävettää mennä ulkomaailmaan tuon näköisenä.

Kuva on valoittunut hieman, mutta niin on mielikin tämän lopputuloksen ansiosta.

Mutta kun suihkutan Suolasuihketta, ovat asiat taas paljon paremmin. Ja mikä parasta, ne pysyvätkin niin. Kosteina hiukset näyttävät vähän, no, selkeästi muodoillulta, mutta kevyt harjaus tekee jäljestä heti luonnollisemman. Myös kun tuote on saanut olla vähän aikaa hiuksilla, sen jäykän näköinen lopputulos pehmenee hieman. Hiusten muotoilu on kaiken kaikkiaan helppoa ja pito minulle riittävä.

En jaksa normaalisti käyttää mitään muotoilutuotteita, johtuen yleensä siitä, että niiden jättämä tuotetuntu on mielestäni epämiellyttävä. Myös monet tuotteet täytyy pestä viimeistään seuraavana päivänä hiuksista, muuten kuontalosta tulee rasvaisen ja likaisen näköinen.


Tässä taas yksi loistopuoli suolasuihkeen käytössä: sen tuotetuntu on hiuksilla hyvä ja seuraavana päivänä joskus myös parempi! Minun ei ole välttämättä tarvinnut lisätä mitään hiuksiini, jos olen muotoillut hiukseni tällä edellisenä päivänä. Olen myös käyttänyt tätä suihketta "kuivashampoona" ja se toimii siihen oikein hyvin. Vielä syksyllä jouduin käyttämään synteettistä kuivashampoota, koska en ollut löytänyt yhtään vastaavaa luonnonkosmetiikan puolelta. Tämän vuoden puolella myös Suomeen on rantautunut luonnonkosmetiikan versioita kuivashampoista, mutta en kaipaa tällä hetkellä niitä, kun omistan tämän kaverin.

Suolasuihkeen hinta on n. 16 euroa ja ostan tätä mitä todennäköisemmin uudelleen. Pidän myös tuotteen yksinkertaisesta ja kauniista pakkauksesta, joka on helppo ottaa reissulle mukaan. Jos tuotteesta pitää keksiä jotain kriittistä sanottavaa, niin pullon suihkukärki täytyy muistaa huuhdella joka käytön jälkeen lämpimällä vedellä, jotta suihkuaukko ei tukkeutuisi. Itse pidän tuoksusta, siinä on jotain sitruksista ja anananasmaista, mutta se voi toki jakaa mielipiteitä. Muotoilutuotteena se ei anna kovinkaan vahvaa pitoa, eli tätä ei tarkoitettu minkään irokeesin luomiseen. Mutta se kyllä saa minun kurittomat hiukset melko hyvään ojennukseen, mistä iso plussa.

Tulen mitä todennäköisemmin palaamaan sarjan muihin tuotteisiin myöhemmin ja kerron silloin myös lisää sarjan etiikasta ja ekologisesta ajattelutavasta, jota kovasti brändissä arvostan. Mielestäni kuitenkin suolasuihke ansaitsi ihan oman postauksensa sellaisenaan, koska tämä on tuote, josta kaikin puolin tykkään. :)


Huomenna sitten alkavatkin Luonnonkaunis-messut (9.4.-10.4.2016) Messukeskuksen Talvipuutarhan puolella. Liput huikeat 6 euroa päivä tai 10 euroa molemmista päivistä. Paikan päällä paljon luonnonkosmetiikkamerkkejä mm. Unique Haircare ja yksi lempimeikkisarjoistani Zuii ja mielenkiintoisia luentoja. Oletko sinäkin tulossa?

17 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä mun suosikkituote! Huomasin viimeistään silloin, kuinka paljon tästä tykkään, kun olin hetken ilman. Toinen pullo on menossa :) Mäkin käytän tätä kuivashampoon tilalla, ja esim. luonnonkosmetiikan jauhemaisiin kuivashamposiin verrattuna tämä on parempi formaatti! Mun olisi tarkoitus postasta eräästä jauhemaisesta kuiviksesta ja käyttökokemuksista jossain vaiheessa ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, luen mielelläni kokemuksia luonnonkosmetiikan kuivashampoosta. Mutta tuskin tätä vaihdan: on niin helppo ja mukava käyttää. :)

   Poista
 2. Mulla on tämä ja pari muutakin Uniquen tuotetta, joista kohta kirjoittelen. En ole huomannut kenenkään kommentoivan, että miten suihke tulee ulos pullosta. Minulla se tulee kuplina, ihan kuin vaahtokuplia suihkuttaisi hiuksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, aika erikoista. Siis isoinakin kuplinako? Minultakin löytyy tämä suolasuihke ja suihke kyllä tulee ulos välillä ikään kuin vähän vaahtomaisena ja tasoittuu saman tien, mutta kuplamaiseksi en sitä sanoisi. Aika jännä.

   Poista
  2. Nyt kun mulla alkaa olla pullo lähempänä loppua, mä huomaan kanssa sellaisia pieniä vaahtokuplia! Eivät ne tosin mitenkään käyttöön vaikuta ja silti saan hiukset siistiin kuosiin. :)

   Poista
 3. Heh, aloin miettiä, että me ollaan kyllä aika erilaisia näissä kosmetiikkajutuissa. Tai siis ihon kannalta nyt selkeästi meillä on ihan eri tarpeet, ja hiuksetkin on laadultaan ja pituudeltaan ihan erilaiset, mutta on meillä eri makukin.

  Syy sille, että mua ei enää huvita leikata tukkaa lyhyeksi, on just se, että se pysyy aina ihan lättänänä, eikä sille voi tehdä yhtään mitään, tai ei ainakaan minun kärsivällisyydellä. En yleensä jaksa kans laittaa miljoonaa ainetta tukkaan enkä tykkää niiden lähmäisyydestä, (niin no tässä me ollaan aika samanlaisia), niin että mun hiukset sitten valuu aina päätä myöten tosi tylsän näköisenä ja mun kallon muodolle vielä hyvin epäimartelevasti. Ihan noin lyhyttä tukkaahan mulla ei kyllä toki ole ollutkaan, (veikkaan että se ei passaa mulle), mutta jos ois, niin mun hiusten luonnollinen tila olisi todennäköisesti just tuo, jonka sä saat suolasuihkeen kanssa aikaseksi, ja se, mihin minä aineilla pyrkisin, (jos jaksaisin), olisi just tuo ekan kuvan boheemi peikkotukka. :D Mulla kun ei ole pyörteitä tai mitään muutakaan, mikä pelastaisi siltä lättänätukalta, joka ei yhtään passaa mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin vaihtasin nää pyörteet sulle, jos voisin. Kerrankin voisin pitää suoraa otsatukkaa ja kasvattaa pitkät hiukset! Ne kaksi pyörrettä niskassa nimittäin tekevät pitkien hiuksien kanssa elämisestä helvettiä. Helvettiä. Ja muutekin kun hiuslaatu on helposti takkuuntuvaa. Mutta jännä, miten ihmiset (jopa verisukulaiset!) haluavat niin eri asioita.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Luonnonkaunis-messut kiinnostaisi kyllä kovasti, mutta jäävät tänäkin vuonna väliin. Ehkä sitten ensi vuonna :)

  Unique Haircare on minulle tuttu jo aika monen tuotteen osalta ja mikään ei ole kyllä jättänyt kylmäksi! Suolasuihke on toimivaa, hiuksiin jätettävä hoitoaine (sis. lämpösuojan) on erittäin hyvä vaihtoehto omille, helposti lässähtäville hiuksilleni, tuoksuton hiuslakka toimii omassa kuontalossani, kunhan ensin hiukan treenaa sen käyttöä. (Aluksi meinasi tulla hieman klimppisempi look, annostelu kun ei tule hienona sumuna...)

  Kosteuttava shampoo on yksi parhaimmista shampoista mitä olen testannut IKINÄ ja syväpuhdistava shampoo pesee kyllä varmasti kaikki ainejäämät pois, jättäen hiukset ihanan pehmeiksi ja ilmaviksi. Samalla kyllä lähtee punaisuus hiuksista, nim. entiset kirkkaanpunaiset latvat ;)

  Mielestäni Unique Haircaressa on erittäin hyvä hinta-laatu suhde!

  I love it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen tykännyt myös muista tuotteista, joita olen saanut kokeiluun. Oon ihan samaa mieltä, että syväpuhdistava shampoo pesee kyllä tukan moitteetta. Vaikka olisin koko viikon lätrännyt tuolla suolasuihkeella, saa tukasta taas freesin sillä pesemisen jälkeen. :) Tuotteet ovat kyllä hintansa veroisia, I agree!

   Poista
 6. Tämä suolasuihke on oma pitkäaikainen lempparini! Itselläni on melko lattea ja liukas hius, ja koska tykkään nykyään huolettoman näköisistä ja hieman "pörröisistä" hiuksista, tämä tuote on usein oikea pelastus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en aina kampaa tukkaa noin siistin näköiseksi, vaan teen "nousin just pedistä" -tukasta "hallittu pörhöinen"-tukan. Omat hiukset ovat myös vähän liukkaat, mutta pyörteet tuovat siihen elävyyttä. Onneksi suolasuihke pelastaa tilanteen.

   Poista
 7. Minäkin tykkään suolasuihkeesta (en ole juuri tätä kokeillut) ja sen tuomasta tekstuurista, mutta menetän aina hermoni siihen miten noiden pullojen suuaukot tukkeutuvat :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se tekstuuri on yksi parhaimpia puolia suolasuihkeessa. Mä ite aina huuhtaisen suuaukon lämpimällä vedellä joka käyttökerran jälkeen eikä tuo suihke ole kertaakaan mennyt tukkoon. :)

   Poista
  2. Ai niin, ja minä kirjoitin kommentin. -Mulan

   Poista