maanantai 24. elokuuta 2015

Zuiin Satin Colourista ja huulipunan arastelusta

Huulipunat on jänniä. Niihin minulla on meikeistä ehkä ristiriitaisin suhde. Muut meikit joko ovat minun juttuni tai sitten eivät, as simple as that - joskin suhtautumiseni kuhunkin saattaa toki ajan saatossa aina muuttua. Mutta huulipuna on kinkkisempi kuin nämä muut. Semmoinen ollako vai eikö olla.


Huulipunien plussa minuntyyppiselleni käyttäjälle on luonnollisesti se, että periaatteessa vähällä vaivalla saa nopeasti jotain näyttävää aikaiseksi.

Huulipunien miinus taas on se, että ylläpito tuntuu vaativan työtä. Pitäisi ainakin tarkistaa silloin tällöin peilistä, miltä puna näyttää. Ruuan jälkeen pitäisi lisätä punaa. Ja tietenkin heti lisäämisen jälkeen on jano ja sitten ei uskalla juoda vettä, ettei sotke lasia huulipunaan ja huulipunaa lasilla. Se vaikeuttaa sen kahden litran päivittäistä juomista.

Huulipunat vaativat myös jotenkin paljon enemmän uskallusta kuin vaikkapa luomivärit. Ja minun mielestäni vakaampaa kättäkin.

Jos peliin ottaa mukaan rajauskynät, huulipunan kestävyys lisääntyy mutta laittaminen taas vaikeutuu. Eli valita pitää joko helppo ja huoleton meikkaus, mutta vähemmän huoleton ylläpito, tai vähän vaativampi ja aikaavievämpi meikkaus mutta rennompi päivä meikissä.


No kumpikaan ei ole minun mielestäni täydellinen ratkaisu. Siksi huulipunien käyttö on jäänyt minulla vähemmälle, vaikka periaatteessa haluaisin käyttää huulipunia enemmän.

Enter Zuiin Satin Colour. Suoraan sanottuna en osaa sanoa, onko näiden kesto sen kummempi kuin muidenkaan, koska varsinkaan normikosmetiikan huulipunia en ole aikoihin pahemmin käyttänyt, mutta jostain syystä nämä vain tuntuvat niin helpoilta. Satin Colourit voi levittää kuten huulikiillon, mutta väri muistuttaa enemmän huulipunaa eivätkä nämä ole niin raivostuttavan tahmaisia kuin huulikiillot.

(Voisin pitää palopuheen aiheesta "en ymmärrä huulikiiltoja", mutta jätetään se nyt kuitenkin toistaiseksi. Tiivistettynä: ällöttävän tahmaavaa mutta vastapainoksi ei näytä miltään. Win-win.)

Zuiin Satin Colour tuntuu jotenkin tosi helpolta valinnalta aamutuimaan kiireessä. En tiedä mistä se johtuu, onko se vain joku mielikuvajuttu, vai onko tämä oikeastikin helpompi ja nopeampi levittää kuin muutamat muut huulipunani. Kesto on joka tapauksessa hyvä, vaikkei tietenkään ikuinen. Parasta on joka tapauksesa sävyt! Luonnonkosmetiikan huulipunista on ollut vaikea löytää täydellistä sävyä, mutta nämä kaksi hankkimaani ovat loistavat.

Blitz on ihana korallinen pinkki, ei liian oranssi, vaan juuri sopiva.



Sunset puolestaan kylmempi, ihanan marjaisa aniliini - juuri minun värini.



Satin Colourit ovat olleet tämän kesän huulimeikkini, ainoita joita olen käyttänyt. Mukavan helppoa ja leppoisaa. Ehkä joskus syksyn aikana voisin kuitenkin kokeilla näitä sen rajauskynän kanssa, pitäisi vain hankkia sopivan sävyiset. Jos se huulimeikki sitten ei stressaisi minua ihan niin paljon ja uskaltaisin vaikka juoda. Vettä siis. (Tai mitä vaan.)


-Belle

8 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttävät! Ja tunnistan muuten tuon "ongelman", huulipunan ylläpito ei ole aina kaikista helpointa. Varsinkin tuo, ettei sen lisäämisen jälkeen tee mieli juoda vettä on totta. Mutta mä vaan jossain vaiheessa tein tietoisen päätöksen, että nyt käytän huulipunaa ja vaan lisään sitä tarpeen vaatiessa. Enkä pihistele juomisessa, tosin mitään kamelimeininkiä en harrasta, koska lukeudun heihin, joiden mielestä liika vedenjuonti ei ole hyväksi-olen itse kokenut sen kantapään kautta :O Mutta muuten vinkkinä, pilli voisi toimia silloin kun huulimeikkiä on ja haluaisi juoda sotkematta meikkiä..?:) Voisin itsekin tuota nimittäin testata, kunhan vaan löydän jonkun järjellisen pilliratkaisun :D

    Mulla on tuosta Zuiin punasta sellainen minikokoinen testeri ja se on tuntunut huulilla tosi hyvältä! Niistä klassisista punista en niin syttynyt, eivät toimineet mun huulilla mutta nämä nestemäisemmät tuotteet ovat kyllä kivoja :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää ehkä testata, jos tuo pilli-idea toimisi. :D Nuista huulipunista luinkin blogistasi ja jäin muistelemaan, että miltähän se Zuiin perushuulipuna mulla tuntui. Mulla oli aiemmin yksi niistä, mutta se oli minulle vähän tumma sävy ja annoin sen sittemmin äidille, (Pocahontas). Muistaakseni itse koostumus tuntui kuitenkin ihan hyvältä ja olen kyllä ajatellut jossain vaiheessa hankkia jonkun toisen sävyn niitä klassikkohuulipuniakin.

      Mitä tulee veden juomiseen, niin musta tuntuu, että se on vähän monimutkaisempi asia oikeasti kuin tuo kaksi litraa päivässä. Onhan niitä tosiaan ollut niitäkin tapauksia, jotka ovat jopa kuolleet liikaan veden juontiin. Ja kun miettii, niin onhan se nyt selvää, että eri kokoiset ihmiset tarvitsevat eri määrän vettä, ihan niin kuin ruokaakin. Ja varmaan jos käyttää kovin vähän suolaa, se veden litkiminen voi vielä helpommin mennä liialliseksi. Mutta itselläni en tuota vaaraa kyllä usko olevan. En ensinnäkään yleensä juo kuin janooni, (vaikka senhän väitetään olevan silloin jo myöhäistä), ja ilmeisesti minun vedentarpeeni on suht suuri, koska yleensä tuntuu, että juon sen parisen litraa ihan ilman mitään päätöstä tai pinnistämistä, mutta silti tuntuu, että se on ehkä vähän liian vähän. Tää taitaa olla tosi yksilöllistä.

      Poista
  2. Pilli on hyvä! Kiitos vinkistä!

    Minulle niin punassa, kiillossa kuin rasvassakin on tärkeää maku/tuoksu. Zuiin punan ruusuisuus on tämmöiselle ruusufriikille enemmän kuin tervetullutta. Ja koska me kuitenkin ne punamme itse asiassa syömme, on mukavampi syödä esim. ruusua kuin jotain synteettistä mitä-lie.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, siitä mä meinasinkin tuossa kirjoittaa, mutta unohdin, että nämä tuoksuvat ihanilta!

      Poista
  3. Onpa ihania sävyjä! Varsinkin tuo Blitz :) Mun on pitänyt jo pitkään tutustua näihin huulipuniin. Zuii'lla on muutenkin tosi laadukkaita tuotteita. Omia suosikkejani on poskipunat ja luomivärit. Ja olen myös viime aikoina tainnut löytää yhden uuden lempparin, josta tulossa myöhemmin vinkkiä blogin puolelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nimenomaan poskipunat ja luomivärit on olleet minunkin lemppareitani, mutta nyt kun ei ole tullut panostettua silmämeikkiin ollenkaan, niin nuo Satin Colour -huulipunat on vähän kiilanneet ehkä ohi luomiväreistä. Mutta poskipunista erityisesti Mango on edelleen ehdoton suosikki. Melon on myös kiva, mutta kovasti hehkutettu Peach ei kyllä ole minun juttu.

      Odotan innolla juttua siitä, mikä on sun uusi lemppari Zuiilta. Se on niin ihana sarja, että imen muiden postauksia aiheesta. :D

      Poista
  4. Näissä on niin ihana koostumus, ihan kuin silkkiä huulilla. Sävyt on myös nättejä. :)

    Yllämainitusta pillistä puheenollen, hyvä vinkki, mutta itselleni herää kysymys, että tuleeko siitä samanlaisia ryppejä huulen päälle kuin tupakoinnista? Pillillä imiessä suu vääjäämättä menee siihen samaan asentoon. Ei varmaan joskus juotuna, mutta jos päivittäin juo pillillä niin varmasti näkyy. Itselleni valkeni tämä asia kerran sattumalta. Kun en itse tosiaan tupakoi ja aloin miettimään, että miten ihmeessä tuohon ylähuulen päälle silti tuntuu tulevan ryppyä. Sitten eräs ilta keksin sen, kun harjasin hampaitani. Hampaita pestessä laitan suuta hieman suppuun ja eiköhän ne rypyt ole siitä vuosien mittaan tulleet. :D Hah, kamalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten totta, näiden koostumus tuntuu tosi silkkiseltä! En edes itse tajunnut tuosta asiasta mainita, kun en ole tosiaan vähään aikaan muuta huulimeikkiä käyttänyt, ei ole niin tuoreessa mielessä mitään vertailukohtaa.

      Minäkään en tupakoi, niin en ole koskaan edes ajatelut tuommoista ryppyjä huulen päällä -juttua. Olen jotenkin aina ajatellut niin, että ryppyjen muodostuminen riippuu ihan geeneistä tai jostain vastaavasta. Että ne vaan tulee minne tulee. Mutta ehkä sillä oikeasti on aika paljon väliä, miten suutaan pitää. Joillakinhan on rypyt alaviistoon suun alla, se kieltämättä näyttää siltä, että elämässä on tullut aika paljon mökötettyä... mutta en tiedä, onko se vain huonoa tuuria.

      Poista