lauantai 3. lokakuuta 2015

And it's so hard to say good bye when it comes to this...

DSC_3462.JPG


Nuo laulun* sanat alkoivat soimaan päässäni heti, kun Bellapierren Compat Mineral Foundationista alkoi näkyä enemmän pohjaa kuin puuteria (voi helkutti ton nimen kanssa oikeesti, en voinut puhua tuosta merkistä parin miehen kuullen, kun nämä heti alkoivat hekottaa). Virve Vee kysyi vastikään blogissaan, milloin puuteri tulisi vaihtaa ja vanha heittää pois. Olen juuri tässä hankalassa ja kipeässä vaiheessa, kun minun olisi aika todeta, että minun Bellapierre -puristepuuteri on lopussa. Tai aivan loppumaisillaan. Mutta en vielä haluaisi sanoa hyvästejä, syitä on useita.

DSC_3467.JPG


 1. Se on mun ainut kosmetiikkatuote, jonka yhteydessä on peili. Tai ehkä niin päin, että mulla on peili, jonka yhteydessä on tarvittaessa puuteria ja vippa! Tällainen kiiltonaama tarvitsee sellaista. Ja kun luonnonkosmetiikkaa käytän, ois tosi kiva tarkistaa, onko esim. ripsari päässyt leviämään.


 1. Se on mun kosmetiikkatuote, jossa on peili ja se on muovirasiassa. Jolle tekisin mitä? Heittäisin roskiin? Täydellisen peilin? Vielä käyttökelvollisen vipan? (Mihin muuhun mä käyttäisin sitä? Eikä mulla oo mitään fiksua säilytysjärjestelyä sille.) Heittäisinkö siis kovaa muovia ja lasia roskiin? Tässä vaiheessa ajattelen paljon esimerkiksi Zao-merkkiä, jolla on paljon täyttöpakkauksia, jotka on tehty vielä kaiken lisäksi nopeasti kasvavasta bambusta! Ja tässä minä nyt heitän periaatteessa käyttökelpoista kamaa roskiin. Siis silleen käyttökelpoista, jos tähän vain saisi lisää puuteria, that’s all.


 1. Olen ostanut tämän Virosta, enkä tiedä, mistä Suomessa sitä saisi lisää. Verkkokaupasta kyllä, mutten halua maksaa postimaksuja, minusta sen hinta on riittävä ilman niitäkin (n. 40 euroa). Joka tapauksessa, jatkosaatavuus on kysymysmerkki.


 1. Tuo puristepuuteri oli vaan niin kätevä! Sillä sai aikaan vaivattomasti hyvän meikkipohjan ilman ihmeellisyyksiä. Matkalle tarvitsi vain tuon, kabukin, ripsarin, poskipunan ja sille siveltimen ja siinä oli täydellinen meikki! En oikein välitä raahata mukanani mineraali-irtopuutereita reissulla, ne ei vaan ole musta niin käteviä, vaikka niiden jäljestä tykkäänkin kovasti. Tykkään myös kiinnittää tällä BB-voiteen, tää on ollut hyvä siihen hommaan.


Kun aloitin Bellapierren käytön, alussa ajattelin, että nyt taisi mennä rahat hieman hukkaan. Tuntui, että puuteri mureni todella herkästi ja siksi se kului turhankin nopeasti. Hyvää peittokykyä oli ekalla kerralla hankala saada.


Murenuvuusongelman katosi/ei häirinnyt enää, kun olin jo käyttänyt puuteria jonkin aikaa. Kenties jo totuin ja opin käyttämään sitä, olin kuitenkin ollut tätä ennen tekemisissä vain irtopuutereiden kanssa, tämä oli ensimmäinen mineraalipuristepuuterini.


BP.jpg
Bellapierre2.jpg


Bellapierre3.png
Pahoittelut kuvasuhteiden vääristymistä, nyt ei pelattu yhteen muokkausohjelman kanssa, mutta meikin peittävyyteen ei ole muokkauksin kajottu.


Huonon peittokyvyn syyksi selvisi käyttöön sopimaton sivellin. Kuten kerroin, ostin tämän Virosta ja kokeilin tätä jo reissun päällä  ja testasin samalla uusia siveltimiäni, jotka myös ostin Virosta. Kokoilemani sivellin teki liian kevyttä jälkeä. Otettuani käyttöön luottokabukini, levitys onnistui paljon paremmin ja peittävyyttäkin tuli, sain melko hyvin finnit piiloon. Eihän tämä tietenkään täysin peittävä ole, mutta aika hyvää jälkeä sillä saa aikaiseksi ottaen huomioon, että lookki on minusta hyvin kuullas ja luonnollisen näköinen. Kokeilin tätä myös yhdessä Iroisien BB-voiteen kanssa ja se yhdistelmä oli mielestäni tosi toimiva etenkin kesällä: Pride-päivänä aurinko porotti eka kertaa koko kesänä ja ei kuulkaa naama palanut sillä kombolla!


bellapierre4.png
Kaikissa kuvissa on sävy Ivory


Tää oli kyllä kesälle ihannepuuteri: siinä on 15 suojakerroin ja se on vettähylkivä -ja lisäksi edellä mainitsemani puolet: helppo laittaa ja kuljettaa mukana. Myyjä sanoi minulle, että tämä naamassa voi mennä uimaan. Olin aika skeptikko sen asian suhteen, eikä se ollut ominaisuus, joka sai minut ostamaan tuotteen. Kaikki, jotka vietitte Suomessa kesän varmaan ymmärrätte, jos kerron, ettei tuota meikkiä ja uimista tullut juuri testattua. Samainen myyjä myös kertoi, että tuote on hoitava ja sitä voi laittaa myös yöksi näppylän päälle tarvittaessa. Meikkiä yöksi? Laitoin pari kertaa kokeeksi tätä jonkun näpyn päälle, en havainnut mitään mullistavaa (kuten harvoin minkään tuotteen kohdalla, jos rehellisiä ollaan), mutta eipä tuo haittaakaan tehnyt.


DSC_3482.JPG


Noin puolessa välissä puuteria valitin kumppanille, miten nopeasti tämä tuote kului ja että oli ihan kiva kokeilla, mutta tuskin ostan uudestaan. Mutta nyt kun tiemme ovat eroamassa, olen ahdistunut. Ei vielä, ei näin.


Minusta tuntuu, että minun ja Pierren täytyy ottaa uusintakierros. Meillä oli niin hyvä kesä yhdessä, haluan nähdä millainen syksy meille tulisi (tai talvi, riippuu milloin ja miten saan uuden tällaisen haltuuni).

*Kappale oli Christina Aguileran Hurt, jos jotakuta jäi vaivaamaan


P.S. Vielä ehdit osallistumaan meidän upean Patyka 3-step -puhdistuksen arvontaan TÄSTÄ!


Edit: Lisätty puuterin sävy ja tuotten koko nimi

11 kommenttia:

 1. Olen huono heittämään toimivia pakkauksia roskiin.. Niimpä kainosti ehdotan, että koetat etsiä siihen sopivan täytön tai puristat siihen vähemmälle käytölle jääneen jauhemaisen mineraalipuuterin. Mielestäni Zaon pohjat olivat hieman erikokoisia oli kyseessä sitten mineral cooked powder( joka ei vissiin ole ihan oikea pohja) tai compact foundation. Sitten on vielä compact powder.. Onko muissa luonnonkosmetiikkasarjoissa täyttöjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin tuntuu vaan pahalta ajatus heittää jotain tuollaista roskiin. :( Mutta mitä tarkoitat jauhemaisen mineraalipuuterin puristamisella? Tai siis miten? :D Olisi mahtavaa, jos tota voisi vielä uusiokäyttää. <3

   Zaon lisäksi ainakin Kjaer Weisiltä löytyy täyttöpakkaukset (muita ei tuu nyt näin nopeesti mieleen). Ne vasta onkin ihania, kun jopa ripsariin saa täyttöpakkauksen!

   Poista
  2. No suosittelen kyllä kokeilemaan Zaon pohjaa. Postasin juuri onnettomat kuvat Zaon mineral cooked powderin iholle tuomasta jäljestä.

   Tarkoitin mineraalipuuterien puristuksella sitä, että voisit jauhemaisesta mineraalimeikkipohjasta puristaa alkoholin kanssa kiinteän pohjan puhdistettuun rasiaan.(Jos kaapissa on pieniä näytteitä, niin niitä voi yhdistellä oikean värin/tuloksen saamiseksi ja tällöin ne eivät mene hukkaan..). Ehkä pressaamisen jälkeen pohjaa ei kannata altistaa kolhuille, mutta ainakin olisi uusi käyttötarkoitus rasialle.
   YouTubesta löytyy videoita aiheesta. Kirjoittelin myös aiheesta jokunen aika sitten..
   http://suoratkurveiksi.blogspot.fi/2015/05/blondisti-pressaten-rikkinaisen.html

   Poista
  3. Vau, en ole koskaan tehnyt sellaista (en edes tiennyt, että niin voi tehdä!). Kiitos neuvosta, toihan vaikuttaa aivan nerokkaalta kikalta. Ja minä kun olin jo alistunut kohtalooni heittää tuon pois! Tuotahan täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitoksia paljon vihjeestä! :)

   Poista
 2. Bellapierre taisi muuten olla mun eka kosketus vain muutaman ainesosan mineraalimeikkeihin ja tykkäsin siitä irtopohjasta! En muista, miksi se multa jäi lopulta unholaan, ehkä hankala saatavuus ( heidän nettikauppansa=argh!), tosin silloin sitä sai ostoskeskusten käytäviltä. Sävy ainakin jäi talveksi liian tummaksi ja taisinkin löytää seuraavan merkin joka oli Everyday Minerals ( joka muuten tulee syksyllä Suomeen myyntiin, jee :) ). Mutta mä oon aina kokenut nimenomaan sen oikean sävyn löytämisen tosi hankalaksi mineraalimeikeissä, joko ne on liian vaaleita tai punertavia kasvoilla :O

  Mutta pitkän ja jaarittelevan kommentin jälkeen sanon, että joo, olisi kyllä kiva jos Bellapierreä saisi vähän paremmin täältä Suomesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli itellä tuo sävy Ivory, joka oli kesälle just sopiva. Talvea ajattelen Ultra voisi olla parempi, riippuu miten paljon vaaleampi se on. Mutta mullakin saattaa nyt tuo uudestaan hankinta jäädä saatavuuden (ja jätemäärän?) takia. :/ Toi nettikauppa ei myöskään juuri sytyttänyt mua... Jotenkin se on vain niin äääh. Joutas saada paremmin tai sitten voisin etsiä jonkun toisen merkin. Ehkäpä vähän ekologisemman vaihtoehdon (ei-muovinen pakkaus ja lähempää kuin Amerikasta).

   Poista
  2. Bellapierren mineraalipohjat ovat minuakin kiinnostaneet, mutta en ole jostain syystä niihin vielä tarttunut. Merkkihänä on myynnissä Suomessa ainakin kaunetta.com ja bellapierre.fi - kaupoissa? :)

   Poista
 3. Mulla kulkee edesmenneestä Diorin meikkipuuterista mukana sekä peili (joka lähti irti) että sivellin. Molemmat toimivia, niin en nähnyt aiheelliseksi niitä hävittää, vaikkq joku onkin kolhiintunutta peiliraukkaa joskus vähän kauhistellut :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, Linda! :D Musta on ihanaa, kun ihmiset ei heti heitä kaikkea pois. Jos mä vaan keksisin jonkun fiksun keinon käyttää tota mun hylsyä, niin mieluusti pitäisin sen. Kauhee ajatus heittää sen noin vain roskiin. :/

   Poista
 4. Jättipä tämä kauniin heleän pinnan! Olen yhden Stilan puuterirasian säilyttänyt taskupeilinä, koska rasia on niin kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Mä ainakin tykkään kovasti tuosta heleydestä, minkä saan kasvoilleni. :) Tosi ihana etenkin kesällä, jolloin ei tule käytettyä niin paksuja meikkivoiteita muutenkaan.

   Poista