sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kukkaisripsarien vertailua - Zuiin Volume ripsari ja uutuus Maxi Lash

Kirjoittanut Belle.

Sillä aikaa kun muut ovat viilettäneet messuilla, (kuten Mulan täältä meidän tontilta), minä olen pysytellyt turvallisesti kotona poissa houkutusten ääreltä ja kaukana ihmismassoista. Olen kuitenkin käyttänyt aikani hyödyksi ja valmistellut ripsarivertailua, josta toivottavasti on jollekulle iloa ripsariostoksilla. Ainakin tämän tekeminen oli yllättävän hauskaa. Kuka olisi arvannut?

Muutama viikko sitten ostin itselleni Zuiin uutuusripsari Maxi Lashin - ja olen rakastunut! Tai ainakin vaikuttunut. (Tuntuu vähän turhan höveliltä tavalta käytää sanaa rakkaus. Tosin ei pahasti.) Omistin jo ennestään Zuiin Volume ripsivärin, joka jostain syystä ei ole herättänyt minussa yhtä suurta ihastusta kuin tämä uutuus, vaikka moni muu on sitä hehkuttanut. Volume ripsari ei ole huono, se ei vain ole ollut minusta yhtä hyvä kuin tähän astinen lempparini Kjaer Weisilta.

Kjaer Weisin mascara on ollut minun luottoripsarini viime talvesta asti. Se on ollut suht pitävä, ja sillä saa kauniit, erotellut ja pitkähköt ripset. Mutta nyt se on saanut haastajan! Zuiin Maxi Lash yltää Kjaer Weisin tasolle niin ripsien pituuden kuin siisteydenkin puolesta. Pysyvyys ei minun silmissäni ole ihan yhtä hyvä kuin KW:n, mutta kauas ei jäädä. Uskallan käyttää tätä siinä missä Kjaer Weisiäkin.


Se missä Zuiin Maxi Lash sitten vetää vertoja ja jopa päihittää KW:n, on runsaus. Kjaer Weisin ripsivärillä saan kyllä pituutta ja luonnollisuutta, mutta tuuheutta en ole oikein onnistunut saamaan mitenkään merkittävästi. Kuten podcastissamme kerroin, olin jo vähän luopunut toivosta, että minun ripsiäni kovin runsaisksi saisikaan. Kunnes...


Kuvissa kahdella ja kolmella kerroksella ripsaria ei näytä olevan suurta eroa, mutta livenä minun mielestäni on. Itse asiassa niin paljon, että jos en halua olla aivan huomiotaherättävän räpsyripsinen, tyydyn kahteen kerrokseen. Välillä jopa siihen yhteen, koska sekin tekee paljon.


Zuiin Maxi Lashin harja on huomattavasti enemmän minun mieleeni kuin Volume Mascaran. Olen semmoinen tumpelo ripsivärin kanssa, että iso ja paksu harja ei oikein tunnu soveltuvan minulle. Ennen tosin kuvittelin, että nimenomaan se iso harja on hyvä ja helpompi käyttää, mutta olin väärässä. Sotken sen kanssa todella helposti eikä sillä saa ripsiä yhtä hyvin eroteltua.

Zuiin Volume Mascara on kuitenkin monen suosikki, ja ymmärrän hyvin, miksi. Sillä kyllä saa aikaiseksi runsautta. Ja ne, jotka hallitsevat paksummat ripsiharjat hyvin, saavat epäilemättä erotellumman tuloksen kuin minä.Zuiin Volume ripsarin kanssa minun kannattaa tyytyä siihen kahteen kerrokseen. Kolmannesta tulee jo aika tymäkkä ja ripset alkavat liimaantua yhteen. (Ja kuten kuvista näkee, joku ei oikein hallitse harjan käyttöä. Normaalisti toki pyyhin sutut silmäluomelta, mutta jätin nyt näihin kuviin ihan vaan havainnollisuuden vuoksi.) Joissakin blogeissa on esiintynyt kuvia paljon siistimmistäkin levitystuloksista, eli luulen, että kyseessä on osittain harjanhallintakysymys. Minun suhtkoht pienissä silmissäni pieni harja on hyvä juttu.

Seuraavaksi vähän plussia ja miinuksia. Täytyy tosin tunnustaa, että tämä on aika hankala kohta, koska nämä kokemukset ovat hyvin subjektiivisia. Esimerkiksi pysyvyys on todella yksilöllistä, ja toisaalta se, minkälaisesta harjasta ja massasta tykkää, on aika makuasia. Mutta nämä nyt ovat niitä minun henkilökohtaisia plussia ja miinuksiani.

Zuii Maxi Lash ripsari

Plussat
+ Antaa pituutta
+ Antaa volyymia
+ Helppo erotella ripset
+ Helppo levittää, mukavan notkeaa
+ Tykkään harjasta, helppo käyttää
+ Luotettavampi kuin Volume ripsari
+ Taivutukset pysyvät yleensä hyvin

Miinukset
- Ei ole täysin pettämätön, (mutta niin ei minun silmissäni mikään).
- Välillä massaa jää köntteinä harjaan. Ne tosin saa melko helposti pyyhittyä pullon suuhun, eli ongelma ei sinänsä ole kovin merkittävä.

Zuii Volume ripsari

Plussat
+ Tällä saa aikaan melko näyttävät ripset, jo yksi kerros tekee paljon
+ Suht pitävä

Miinukset
- Pysyy minun silmissäni huonommin kuin Maxi Lash
- Isokokoinen harja, tulen sotkeneeksi sillä enemmän
- Vaikea kerrostaa siististi, varmaan kuivahkon massan takia
- Taivutukset eivät tahdo oikein pysyä


Kaiken kaikkiaan minusta on tosi hyvä juttu, että nämä Zuiin kaksi ripsaria ovat niin erilaisia keskenään. En oikein näe mitään pointtia siinä, että yhdellä merkillä on pari melkein samanlaista ripsiväriä, joita sitten myydään kuitenkin muka kovinkin eri tarkoituksiin. Moni on ihastunut Zuiin Volume -ripsariin, mutta minä puolestani tykästyin Maxi Lashiin huomattavasti enemmän. En tiedä, onko se jopa lyömässä Kjaer Weisin laudalta. Saapa nähdä. KW:ssa tosin parempaa on täyttöpakkaus ja ihana tuoksu, mutta kyllä se tuuheuttavuus vain on ominaisuus, jota arvostan. Vihdoin vähän näyttävyyttä minunkin silmiini!

2 kommenttia:

  1. Oho! Olen yllättynyt, miten hyvin luonnonkosmetiikkaripsari toimii! Mulla on ollu sellaisia "hyvä luonnonkosmetiikaksi" -ripsivärikokemuksia, mutta tuo Zuiin Maxi Lash näyttää jo ylittävän odotukset. Pitää kokeilla joskus itsekin! Kiitos hyvistä kuvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, jos tästä on hyötyä! Minä tosiaan koen, että Maxi Lash on hyvä ylipäänsä, ei pelkästään "hyvä luonnonkosmetiikaksi". Toivottavasti toimii sullakin!

      Poista